Mircea Geoană a mărturisit duminică că Ucraina poate câștiga acest război, potrivit News.ro.

„În această etapă a războiului putem constata Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei, vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar. Ucraina poate câştiga acest război. Iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinulu constant de ani de zile pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important”, a declarat secretarul general

adjunct al NATO, Mircea Geoană. 

Reuniune NATO la Berlin

Reuniunea informală ministerială de externe a NATO de la Berlin a continuat duminică cu două sesiuni distincte programate, prima pe temele de interes sporit pentru NATO în acest moment, cu accent pe politica NATO a "Uşilor Deschise”, războiul din Ucraina și implicațiile pentru securitatea euroatlantică. 

Citeste si: Zelenski îl critică pe Emmanuel Macron. "Discută în van cu Putin"

Cea de-a doua sesiune a fost dedicată pentru pregătirea Summitului NATO de la Madrid care va avea loc între 28 și 30 iunie 2022, în ceea ce privește negocierea întregului Concept Strategic al NATO care va fi adoptat de liderii aliați cu acest prilej. 

Finlanda anunță oficial că țara depune cererea de aderare NATO: „Este o zi istorică. O nouă epocă începe”

Președintele și guvernul finlandez au anunțat în mod oficial că țara va depune cererea de aderare la NATO.

Astfel, alianța militară occidentală ajunge la 30 de membri, în contextul războiului ruso-ucrainean.

Președintele Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin au anunțat  depunerea cererii de aderare la NATO   în cadrul unei conferințe de presă comune la  Palatul Prezidențial din Helsinki.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Aceasta este o zi istorică. O nouă epocă începe”, a declarat Sauli Niinisto. Premierul Sanna Marin a mărturisit că speră ca Parlamentul finlandez să confirme decizia de solicitare pentru aderare la NATO cât mai curând, iar în zilele ce urmează să adăugând că speră că aprobarea se va baza pe un mandat puternic.

Citeste si:  Zelenski, mesaj emoționant după ce Ucraina a câștigat trofeul Eurovision 2022: Muzica noastră cucerește Europa!

Alături de președintele Finlandei la Helsinki, premierul a spus că amândoi au fost în strânsă legătură cu țările membre NATO, iar NATO însăși mulțumește Finlandei pentru sprijinul pe care l-a acordat până acum.

Ce a declarat premierul Finlandei?

„În Finlanda ne așteaptă încă procesul parlamentar, dar am încredere că parlamentul va dezbate această decizie istorică cu determinare și responsabilitate”, a spus aceasta, citată de   BBC.

În acest moment se așteaptă ca parlamentul finlandez să aprobe decizia, dar acest pas este considerat doar o formalitate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si:  Ministrul rus de externe: „Occidentul a declarat un 'război hibrid total' împotriva Rusiei”

Apoi o cerere de aderare oficială va fi depusă la sediul NATO de la Bruxelles, cel mai probabil acest pas urmează să aibă loc la finalul săptămânii viitoare.

Citeste si: Rusia a oprit furnizarea curentului electric către Finlanda


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si