Mircea Lucescu revine la Naționala de Fotbal a României după 40 de ani și la o vârstă la care puțini selecționeri mai sunt încă în activitate: 79 de ani.

Mircea Lucescu a dus România la Euro 1984

Mircea Lucescu a debutat ca antrenor în 1979, la Corvinul Hunedoara, echipă la care a ocupat poziția de antrenor-jucător timp de trei sezoane.

În 1981, Il Luce a fost numit și selecționer al reprezentativei României, pe care a calificat-o la prima participare din istorie la Campionatul European, în 1984.

Pe vremea aceea, competiția europeană avea doar 8 echipe, nu 24 ca la Euro 2024.

Mircea Lucescu a antrenat și Turcia, timp de 17 meciuri

După rezultatele bune pe care le-a avut ca antrenor la Galatasaray sau Besiktas, lui Mircea Lucescu i s-a propus să conducă și naționala Turciei.

La data de 2 august 2017, Lucescu a fost numit selecționer al Turciei, înlocuindu-l pe Fatih Terim.

Mircea Lucescu a condus Turcia în 17 meciuri, câștigând doar 4 și pierzând 7 meciuri. Și-a încheiat mandatul în februarie 2019.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Mircea Lucescu, contract până la 81 de ani

După o pauză de 38 de ani, Lucescu revine la cârma echipei naționale, semnând un contract pe o perioadă de doi ani, cu obiectivul principal de a califica echipa la Campionatul Mondial din 2026.

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai titrați și respectați antrenori din Europa, are o carieră remarcabilă ce se întinde pe parcursul a mai bine de patru decenii.

De-a lungul carierei, Lucescu a antrenat echipe de prestigiu din Europa, cum ar fi Inter Milano, Galatasaray, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Zenit Sankt Peteresburg și Dinamo Kiev, acumulând peste 30 de trofee naționale și internaționale, ceea ce a transformat numele lui Mircea Lucescu într-un simbol al excelenței în fotbalul european.

Mircea Lucescu: "Am mare încredere în această generație de jucători"

La conferința de presă de la FRF de marți, 6 august, Mircea Lucescu a spus că un singur lucru l-a determinat să vină la echipa națională: obligația față de fotbalul românesc. 

„Eu sunt un produs 100% al fotbalului românesc. Am mare încredere în această generație de jucători. Este un grup de jucători care pot crește foarte mult. Performanța pe care au făcut-o la Campionatul European din Gemania le dă dreptul să creadă în potențialul lor, că pot să ajungă și la Campionatul Mondial. Un singur lucru m-a determinat să vin la echipa națională: dragostea pentru fotbal, obligația mea față de fotbalul românesc”, a spus noul selecționer, Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu: „Eu sunt un produs 100% al fotbalului românesc"

Mircea Lucescu: „Eu sunt un produs 100% al fotbalului românesc"

[Sursa foto: FRF.ro]

Mircea Lucescu, obiectiv pentru 2026

Mircea Lucescu, obiectiv pentru 2026

[Sursa foto: FRF.ro]

Mircea Lucescu, născut în 1945

Mircea Lucescu, născut în 1945

[Sursa foto: FRF.ro]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si