In articol:
Mircea Negulescu va fi cercetat sub control judiciar, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care a înlocuit arestul preventiv. Decizia este definitivă.
ÎCCJ a decis joi să admită contestaţia formulată de Mircea Negulescu împotriva deciziei Înaltei Curţi din data de 4 august, care respinsese cererea fostului procuror de înlocuire arestului preventiv cu alte măsuri preventive.
Decizia ÎCCJ este definitivă
Astfel, instanţa a desfiinţat decizia atacată, a rejudecat şi a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, din data de 13 august până la 11 octombrie inclusiv. Decizia ÎCCJ este definitivă.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, în 23 iulie, recursul formulat de Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu.
Citeste si: ICCJ a stabilit noi pedepse în cazul ultrajului împotriva polițiștilor locali
La începutul lunii august el a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv, dar prima instanţă i-a respins cererea.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta. Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.
Citeste si: ICCJ sesizează Curtea Constituţională privind legea eliberării condiţionate
Acuziaţiile aduse de procurori
Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost trimis, în iunie 2020, în judecată și este acuzat de următoarele infracțiuni: cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor și participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.
cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 si 2 din Codul penal;
Citeste si: Veste rea pentru pensionarele cu venit de 2.000 de lei. Ce vor avea de plătit mai mult din 2025- kfetele.ro
Citeste si: Care este, de fapt, relația dintre Lavinia Pîrva și Andreea Bălan: "Mi-e colegă, dar..."- radioimpuls.ro
influențarea declaratților martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracțiuni);
participatie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal si art. 35 alin. 1 din Codul penal“, reiese dintr-un comunicat transmis de Parchetul General.