Orădeanca este profesoara de Limba şi literatura română care s-a impus în elita mondială în educaţie prin modalitatea sa de predare, diferită față de cea tradițională din școlile românești. Mirela Tanc a fost nominalizată în anul 2021 în Top 50 Global Teacher Prize- Oscarul din Educaţie, clasându-se printre cei mai buni profesori din lume.

"Astăzi am primit oficial confirmarea că sunt unul dintre cei 50 cei mai buni profesori din lume.

Sunt onorată că România are un profesor în Top 50 Global Teacher Prize- Oscarul din Educaţie. Am fost aleasă în acest an din circa 8.000 de aplicaţii din întreaga lume, pentru felul meu de a preda altfel'', a declarat la acea vreme, profesoara de limba și literatura română.

Meritele româncei au fost răsplătite și de Administrația Prezidențială, care i-a oferit Ordinul "Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler".

Citește și: FSLI solicită salarii mai mari pentru angajații din învățământ. "Continuă politica de subfinanţare cronică a sistemului de învăţământ''

"Ziua Naţională a României este, pentru mine, sărbătoarea cea mai importantă a ţării şi, de anul trecut, de când am devenit Cavaler al Ordinului pentru Învăţământ, este prilej de mândrie şi de aducere aminte a aprecierii cu care am fost onorată pentru totdeauna", a afirmat profesoara Mirela Tanc, pentru jurnaliștii de la Agerpres.



Cei 50 de finalişti au devenit profesori ambasadori ai Global Teacher Prize, cu o foarte mare deschidere şi multe oportunităţi. Mirela Tanc are multe schimburi culturale, proiecte şi activităţi comune cu ei.

"Toţi aceşti profesori de top mondial sunt experţi în domeniul lor şi vin cu ceva nou, cu metode neconvenţionale, care nu sunt neapărat întotdeauna apreciate şi agreate. Deşi foarte diferiţi ca domenii şi moduri de lucru, este clar că numitorul comun al educaţiei la nivel mondial este accentul pe valorizarea elevului", a mai precizat românca.

Profesoara din Oradea pregătește cadrele didactice de mâine

Din momentul în carea fost desemnată ca unul dintre cei mai buni profesori din lume, Mirela Tanc a început să împărtăşească colegilor cele învăţate, prin cursuri de formare în mod oficial, sesiuni, articole pe blog, tutoriale pe Youtube. Ma mult, profesoara din Oradea mărturisește că toate premiile obţinute sunt consecinţa împărtăşirii experienţei sale prin reţelele sociale.

Românca este profesor fondator al proiectului "Acced", prin care a susţinut ateliere pentru sute de profesori din Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Oradea. Prin cursul pe care l-a înființat- "Noul Normal"- Mirela Tanc pregăteşte cadrele didactice de mâine, demonstrând că şcoala poate fi atractivă dacă ştii să te apropii de elevi. Un sistem ideal de educaţie este, în opinia sa, cel centrat pe nevoile reale ale elevilor (pentru a le descoperi aptitudinile şi a le forma deprinderi), dar şi pe ale dascălilor, deopotrivă, pentru schimbarea mentalităţii învechite a unora.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Japonia, campioana inimilor noastre la Mondialul din Qatar. Cum reușesc japonezii să impresioneze o lume întreagă, o dată la 4 ani

"Zilele trecute am auzit-o pe o altă profesoară foarte indignată fiindcă 'trebuie să ne gândim la starea de bine a elevilor'. Da, aşa este, ar trebui să ne gândim la starea de bine a lor şi la a noastră, dar nu fiindcă ne-a 'ordonat' cineva, ci pentru că aşa e firesc, pentru că acesta este motivul pentru care ne-am făcut dascăli. Nu să le 'turnăm' în cap nişte cunoştinţe şi atât, ci şi să îi formăm ca oameni, ca viitori adulţi responsabili, pregătiţi pentru meserii care nu există astăzi", a declarat Mirela Tanc. Citând Ghidul Meseriilor viitorului 2022 (INACO), profesoara din Oradea demonstrează că şcoala are în faţă provocările unor meserii noi, precum chirurg de memorie, dezvoltator de energie alternativă, clinician spaţial, jurist în dreptul roboţilor sau în etica geneticii, remodelator organizaţional sau profesor virtual.

Mirela Tanc activează în programe educaţionale privind problemele globale în colaborare cu fostul vicepreşedinte al SUA, Al Gore, fondatorul mişcării Climate Reality, şi cu fostul ministru al Marii Britanii, Tony Blair, fondator al Institute for Global Change.

Una dintre cele mai bune profesoare din lume are în plan multe activități pentru România

Profesoara din Oradea derulează activităţi cu şi pentru comunitatea locală sau naţională, prin texte nonliterare, pentru evenimente culturale din oraş pe care le promovează în social media, contribuie la promovarea comunităţii locale la nivel internaţional, printr-un proiect cultural cu muzee din Austria.

Citește și: Un elev din Baia Mare este anchetat după ce s-ar fi dezbrăcat complet în fața clasei. Băiatul ar fi consumat droguri

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

"Sincer, nu m-am gândit că aş aştepta să primesc ceva. Aşa că orice am primit a fost bine primit: aprecieri de la colegi, părinţi, elevi atât ai mei, cât şi din alte ţări, titlul de Cavaler al Ordinului pentru Învăţământ. Ştiu că am deschis mintea multor profesori români prin cursul meu "Noul Normal", dar mi-aş dori să pot ajunge la cât mai mulţi. Asta mi-aş dori să-mi ofere România, resursele materiale pentru a ajunge la cât mai mulţi", a conchis profesoara.

Citește și: VIDEO- Ministerul Educației derulează o campanie pentru combaterea violenței în școli: „Nu sunteți singuri”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si