Noi mișcări s-au remarcat din partea Kremlinului. S-au instalat sisteme de interceptare și apărare pe cele mai înalte acoperișuri din Moscova.

Sisteme de apărare antiaeriană cu rachete pe clădirile din Moscova

Pe rețelele de socializare au fost postate fotografii cu noile rachete Panțîr, instalate pe acoperișul unei clădiri cu opt etaje, a Ministerului rus al Apărării, aflat pe malul râului Moskva.

Alături de imagini, au apărut și videoclipuri în care a fost surprins un sistem de apărare antiaeriană, urcat pe acoperișul unei instituții de învățământ din Taganka, Moscova, în apropiere de Kremlin.

De asemenea, la 10 kilometri de reședința președintelui Rusiei Vladimir Putin, de la Novo-Ogariovo a fost montat un sistem de interceptare antirachetă.

Aceste sisteme de rachete interceptoare cu rază scurtă și medie de acțiune sunt folosite pentru apărarea obiectivului împotriva avioanelor, elicopterelor și rachetelor de croazieră. Armata rusă a declarat că, rachetele pot fi folosite împotriva dronelor militare și comerciale, care sunt tot mai prezente de la începutul războiului cu Ucraina.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Imaginile cu rachetele amplasate la Moscova au apărut cu o zi înainte de întâlnirea oficialilor occidentali din domeniul apărării la baza aeriană Ramstein, Germania, în legătură cu un ajutor militar pentru Ucraina, sub forma unor tancuri grele. De asemenea, SUA a promis două miliarde de dolari pentru Ucraina, în semn de sprijin și un sistem de apărare aeriană Patriot, cu scopul de a proteja orașele ucrainene de rachetele rusești.

În legătură cu ajutorul NATO către Ucraina, oficialii ruși i-au avertizat că din această cauză se poate începe un război nuclear.

Dmitri Medvedev, fostul președinte rus spune că: „Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca începutul unui război nuclear".

Citește și: Zelenski despre Putin: „Nu sunt sigur pe deplin că este în viață. Nu știu cine ia deciziile”

Potențial război nuclear din partea Rusiei?

Chiar dacă oficialii militari ruși nu au confirmat instalarea sistemelor de apărare antiaeriană, dar unele instituții media ruse au vorbit despre mai multe sisteme de rechete S-400, cu rază lungă de acțiune, în Moscova. 

Bloggerii pro-Kremlin consideră că apariţia sistemelor de rachete la Moscova arătă că liderii militari ruşi sunt preocupaţi de atacuri asupra asupra propriilor oraşe.

Aleksandr Koţ, un jurnalist celebru spune că: „Înseamnă că înţeleg perfect toate riscurile şi înţeleg că loviturile împotriva Moscovei şi a regiunilor ruse sunt doar o chestiune de timp. Este bine să începi să planifici din timp şi nu după primele lovituri”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

De altfel, la unele obiective militare din Crimeea și la mai multe baze aeriene folosite de bombardierele strategice ruseşti şi aflate pe teritoriul rus, departe de graniţa cu Ucraina, au existat, luna trecută, explozii suspecte. Oficialii ucraineni au afirmat că au început să testeze drone cu rază lungă de acțiune, care parcurg până la 1.000 de kilometri.

Ministerul britanic al Apărării a scris anul trecut, la o zi după exploziile de la baza aeriană rusă Engels că: „Rusia a acordat de mult timp o prioritate foarte mare menţinerii unei apărări aeriene avansate la sol, dar este din ce în ce mai clar că se luptă să contracareze ameninţările aeriene în interiorul Rusiei".

Citește și: Nou ajutor de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si