UPDATE: Unul dintre ei a murit, iar altul se află în comă. Misiunea de căutare a durat șase ore.

„Din cauza faptului că una dintre persoane nu se mai putea deplasa întrucât se afla deja în hipotermie, întregul grup se oprise într-o zonă abruptă în care nu se putea ajunge decât cu piciorul şi ar fi fost în risc de îngheţ dacă ar fi rămas peste noapte.

Imediat, a fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor rătăcite s-a desfășurat în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă”, se arată într-o postare pe Facebook a Poliției de Frontieră.

Citește și: VIDEO- Un turist iranian rătăcit pe munte a fost găsit după aproximativ 11 ore de căutări. Bărbatul era în stare de hipotermie

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Cei patru cetățeni ucraineni s-au rătăcit după ce au trecut granița prin Maramureș. Salvamontiștii au fost nevoiți să intervină. Aceștia s-au rătăcit pe munte, la o atitudine de peste 1.600 de metri, într-o zonă unde stratul de zăpadă ajunge până la 90 de centimetri.

Cei trei bărbați și o femeie, cu vârstă cuprinsă între 30 și 32 de ani, au trecut frontiera prin zona muntoasă Poienile de Sub Munte.

Citește și: Doi tineri au fost salvați de pe Valea Caraimanului, după ce au încercat să parcurgă un traseu periculos

În zona în care s-au rătăcit ucrainenii nu există semnal

”Nu se poate comunica cu cei 4, dar apelanta care a sunat la 112 în această seară şi care a ţinut legătura cu un aparţinător al celor 4 ne-a transmis că una dintre

persoane nu mai comunică, iar ceilalţi se plâng că le e foarte frig şi imploră să fie ajutaţi! În zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1.600 metri, a nins în ultimele zile, zăpada este aproximativ de 60-80 cm, iar traseul până în locul în care au fost confirmate telefonic de către apelantă coordonatele celor 4 este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare”, au detaliat salvamontiştii.

Citește și: Blocaje pe drumurile din Maramureș, după ninsorile puternice de noaptea trecută

Echipa, formată din 6 salvatori montani, s-a deplasat cu o autospecială până la punctul de acces pe munte, urmând ca apoi traseul se fie continuat pe jos și s-a încercat stabilirea unei căi de comunicare cu cei patru ucraineni.
”Din păcate în zonă nu există semnal telefonic deloc, iar zona datorită reliefului ne oferă un semnal slab şi pe staţiile pe care le avem în dotare”, a precizat sursa citată.

Doi tineri au fost salvați de pe Valea Caraimanului, după ce au încercat să parcurgă un traseu periculos

Panică pe Valea Caraimanului. Doi tineri echipați necorespunzător au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, după ce au dorit să ajungă la Sfinx. Salvamontiștii din cadrul serviciilor Prahova și Bușteni au intervenit pentru a-i ajuta să coboare de pe munte. Incidentul s-a petrecut pe 29 noiembrie.

Citește și:  VIDEO- A nins pe Transfăgărășan. Salvamontiștii recomandă turiștilor să urce pe munte echipați

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

"Când au dat de zăpadă şi au văzut că se întunecă, au intrat în panică şi au cerut ajutor.  Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova  sunt acum în plină acţiune",  se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Bușteni. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si