O biserică din judeţul Satu Mare, aflată pe un câmp lângă orașul Carei, este rămasă în mijlocul pustietăţii și îi lasă fără cuvinte pe vizitatori.

Citește și: VIDEO- Sute de pelerini sunt la peștera Sf. Andrei, ocrotitorul României

Este biserica unui fost sat, care ar fi dispărut fără urmă. Stă singură în mijlocul unui câmp de sute de ani, potrivit PresaSM.ro.

Legenda spune că o dată pe an, de Sfânta Maria, uşile bisericii se deschid singure la miezul nopţii şi tot singure se închid.

biserica carei satu mare

Misterul "bisericii din pustietate" de lângă Carei, Satu-Mare.

[Sursa foto: Presa SM]

Biserica era considerată făcătoare de minuni și în fiecare an, de sărbătoarea Sfintei Marii, oamenii veneau în pelerinaj.

Legenda spune că, în fiecare an, de Sfânta Maria mare, la miezul nopții, ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După 24 de ore, tot singură s-ar fi închis. Iar miracolul era pentru oameni cu atât mai mare cu cât biserica este în mijlocul unui câmp și nu într-un sat locuit.

Biserica se află în nord-vestul țării, lângă Carei, la câteva sute de metri față de drumul european care duce spre Oradea:

biserica satu mare

O biserică în mijlocul pustiului, în judeţul Satu Mare

[Sursa foto: Presa SM]

Ani la rândul, oamenii au venit să se roage aici, dar în anii ’80, fenomenul s-a stins brusc (probabil, din cauza presiunilor regimului comunist).

Potrivit presei locale, o singura persoană s-ar mai ocupa de întreținerea bisericii.

Din punct de vedere istoric, nu se cunosc multe date despre biserica din pustietate. Satul ar fi fost pustiit după războiale turco-tătaro-austro-ungare și după revoluția lui Rakoczi.

Oamenii s-au mutat în Carei, unde au devenit haiducii orașului, un fel de poliție locală, la începutul secolului al 18-lea. Toamna și primăvara, se pot vedea cel mai bine urmele locuințelor.

biserica carei

Fotografiile aeriene cu biserica sunt realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop

[Sursa foto: calatorinbascheti.ro]

Fotografiile aeriene cu biserica sunt realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop și au fost premiate cu aur, la mai multe festivaluri internaționale de profil (Singapore, Los Angeles, etc).

Una dintre cele mai apreciate e seria de fotografii ”4 seasons”, în care orădeanul a folosit o tehnică specială și extrem de migăloasă.

A fotografiat locul din același unghi, în toate cele 4 anotimpuri, iar, mai apoi, a suprapus imaginile la milimetru. Rezultatul i-a adus aprecieri internaționale, dar și titlul de cel mai premiat fotograf român în 2019, arată sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si