Close sidebar
Close sidebar

Misterul catunului-fantoma din Buzau. Case parasite in care toate obiectele satenilor au ramas neatinse. Cum arata cele 15 locuinte

Au disparut, parca, peste noapte fara sa-si ia cu ei nici macar medicamentele din casa. Un catun-fantoma din Buzau ascunde case in care tot mobilierul si obiectele personale ale satenilor au ramas neatinse. Cum arata cele 15 locuinte abandonate, vedeti chiar acum.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Si parca toti s-au evaporat, peste noapte! De la vesela si pana la mobilier, in cele 15 case din Valea Roatei totul e la fel! Mai putin proprietarii, care au disparut in mod misterios.

Icoane, tablouri, ba chiar si perdele colorate stau neatinse in aceasta casa batraneasca. Punga cu tamaie a ramas desfacuta, pe masa, de parca proprietarii ar fi plecat in graba, pentru totdeauna.

"Aici au ramas tot asa, farfuriile, paharele... odaia asta? A stat cineva, era bucatarie"

In catunul  din inima comunei Cozieni, toate locuintele sunt la fel: pline de mobilier, dar fara niciun suflet in preajma. Se intampla si in casa unui fierar, care avea 5 copii. Omul si-a lasat in urma pana si medicamentele. 

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

"Au lasat oamenii si medicamentele pe care le aveau... Da, da"

Greu de crezut, dar locuintele au fost parasite. Stau marturie panzele de paianjen- semn ca totul s-a intamplat cu zeci de ani in urma. (min 15.59)  Batranii au trecut in nefiinta, iar copiii- deveniti adulti, s-au mutat la oras si n-au mai luat nimic cu ei.

"Eram peste 70-80 de copii,  ne duceam cu ajunul"

Virgil Bagiu, localnic din zona, viseaza sa transforme catunul in muzeu. Obiectele lasate in urma de proprietari ar da locului un farmec aparte, care ar trezi interesul turistilor dornici de drumetii.

"Vreau sa promovez turismul cu rucsacul in spate, sa se vada cum s-a trait"

Pentru ca ideea sa se concretizeze, ar fi nevoie de o investitie minima si de introducerea locuintelor in circuitul turistic.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI