Profesorul Vladimir Beliș, fostul director al Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală, este de părere că o diagnosticare fără testare și fără necropsie nu ar trebui să își aibă locul, mai ales în plină criză epidemică, potrivit Antena3.

„Am avut cazuri de infectați cu HIV, SIDA, virusul care scade imunitatea. Astfel, individul poate contracta orice altă boală, care determină moartea. Mergem pe lanțul acesta.

Și în cazul Covid-ului s-ar putea merge pe același proces. Eu aș merge foarte riguros pe autopsii pentru a lămuri corespondența între simptomatologie și ceea ce se găsește la autopsie. N-aș neglija autopsia”, spune profesorul Beliș.

De asemenea, el recomandă analizarea fiecărui organ care ar fi putut fi afectat de boală.

S-a aflat secretul! Ce spun medicii despre misterul deceselor provocate de coronavirus: „Eu pot să jur că am fi avut cazuri mult mai puține”

„Indiferent ce se cere ca obiective în ordanță, aș fi dispus cu siguranță descrierea organelor, micro și macroscopic, pentru corespondență între leziune și testul de coronavirus. Dacă nu se face necropsia și nu se face nici testul, se știu astăzi ce organe sunt afectate de coronavirus: plămânii, inima, mai puțin ficatul.”, susține doctorul.

„Eu pot să jur că am fi avut cazuri mult mai puține.

În nicio țară din Europa nu au venit un milion de oameni”, a mai adăugat Vladimir Beliș.

misterul deceselor provocate de coronavirus

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Conform protocolului, cauzele decesului sunt stabilite pe baza necropsiei efectuate la câteva zile după moarte. Dacă familia persoanei decedate nu este de acord cu această procedură, certificatul de deces nu va fi emis, situație în care Parchetul va dispune la efectuarea autopsiei medico-legale. Astfel, nici o persoană decedată nu poate fi înmormântatp fără un certificat care să ateste cauza morții.

Citeste si: Cazanciuc, despre legea privind starea de alertă: „Guvernul vrea ca în trei zile să restrângem drepturi şi libertăţi”

Citeste si: Coronavirus în Italia- Au fost raportate 1.402 de noi cazuri active şi 172 de decese

Citeste si: Primăria Timişoara intenţionează să redeschidă parcurile din oraş

„Am învătat în peste 60 de ani de medicină legală să fiu foarte atent în stabilirea diagnosticului de moarte.”, spune profesorul Beliș.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Diagnosticul pentru coronavirus se face prin testare.

La cadavru, nefăcându-se acest test în timpul vieții, i-au recoltat din plămân. Nu este țesut necroptic, este greșit formulat”, referitor la cazul 708, un bărbat de 46 ani.

Profesorul mai explică faptul că majoritatea celor care au murit de coronavirus aveau și alte boli grave, fiind cea mai vulnerabilă categorie, indiferent de vârstă.

Citeste si: Viorel Cataramă are simptome de Covid-19, după ce a mers în mijlocul focarului: „Următorele zile sunt decisive”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si