Mitropolitul Kosmas al Etoliei și Acarnaniei, regiune din vestul Greciei, un anti-vaccinist declarat, a murit de Covid-19 după o lună de spitalizare, informează publicația ekathimerini.com. În ultima săptămână a fost intubat în secția ATI a unui spital din capitala Greciei.

Citeste si: Care este simptomul specific Omicron, care apare doar noaptea

Mitropolitul Kosmas, internat cu coronavirus de la 1 decembrie 2021 

Mitropolitul Kosmas avea 76 de ani și refuzase să se vaccineze împotriva noului coronavirusul.

El a fost internat la un spital din Agrinio pe data de 1 decembrie fiind confirmat pozitiv cu Covid-19, iar ulterior a fost transferat într-o cameră de terapie intensivă a spitalului Evangelismos din Atena.

Organismul mitropolitului ortodox nu a mai rezistat și decesul său a survenit în primele zile din noul an.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni 3 ianuarie. Număr dublu de infectări de la o zi la alta

În timpul unei predici din 2020, Kosmas i-a certat pe enoriașii care au fost reticenți să participe la slujbele din bisericile aglomerate, numindu-i „necredincioși”.

Mitropolitul Kosmas, anti-vaccinist convins: „Dumnezeu nu-ți permite să fii infectat" 

Presa din Grecia scrie că mitropolitul Kosmas a fost un critic acerb al măsurilor guvernamentale de limitare a răspândirii coronavirusului. El s-a opus nu doar vaccinării, ci și utilizării măștilor de protecție sau distanțării sociale.

Citeste si: Andrei Baciu, despre petrecerile de Revelion: ,,Apelul nostru a fost să ne protejăm. În România apelul nu funcţionează''

În timpul unei predici din 2020, Kosmas i-a certat pe enoriașii care au fost reticenți să participe la slujbele din bisericile aglomerate, numindu-i „necredincioși”.

„Dumnezeu nu-ți permite să fii infectat. Dumnezeu nu infectează! Este un loc sfânt, biserica este un templu ceresc”, a spus el, potrivit sursei citate.

Și sora mitropolitului a fost răpusă de coronavirus

Anul trecut, Kosmas a fost convocat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia pentru da explicații privind „neascultarea și lipsa de respect față de decizia unanimă a organismului colectiv al Bisericii Greciei” cu privire la măsurile de sănătate luate în perioada Paștelui.

Sora clericului, în vârstă de 75 de ani, a murit și ea din cauza unor complicații legate de Covid, pe data de 13 decembrie. Nici sora mitropolitului Kosmas nu era vaccinată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si