Close sidebar
Close sidebar

Un mitropolit anti-vaccinist a fost răpus de COVID-19. Și sora sa a murit tot de coronavirus

Un mitropolit ortodox extrem de apreciat de credincioși a murit răpus de coronavirus, după o lună întreagă de luptă cu teribila boală. Ierarhul creștin era un anti-vaccinist convins.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mitropolitul Kosmas al Etoliei și Acarnaniei, regiune din vestul Greciei, un anti-vaccinist declarat, a murit de Covid-19 după o lună de spitalizare, informează publicația ekathimerini.com. În ultima săptămână a fost intubat în secția ATI a unui spital din capitala Greciei.

Citeste si: Care este simptomul specific Omicron, care apare doar noaptea

Mitropolitul Kosmas, internat cu coronavirus de la 1 decembrie 2021 

Mitropolitul Kosmas avea 76 de ani și refuzase să se vaccineze împotriva noului coronavirusul.

El a fost internat la un spital din Agrinio pe data de 1 decembrie fiind confirmat pozitiv cu Covid-19, iar ulterior a fost transferat într-o cameră de terapie intensivă a spitalului Evangelismos din Atena.

Organismul mitropolitului ortodox nu a mai rezistat și decesul său a survenit în primele zile din noul an.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni 3 ianuarie. Număr dublu de infectări de la o zi la alta

În timpul unei predici din 2020, Kosmas i-a certat pe enoriașii care au fost reticenți să participe la slujbele din bisericile aglomerate, numindu-i „necredincioși”.

Mitropolitul Kosmas, anti-vaccinist convins: „Dumnezeu nu-ți permite să fii infectat" 

Presa din Grecia scrie că mitropolitul Kosmas a fost un critic acerb al măsurilor guvernamentale de limitare a răspândirii coronavirusului. El s-a opus nu doar vaccinării, ci și utilizării măștilor de protecție sau distanțării sociale.

Citeste si: Andrei Baciu, despre petrecerile de Revelion: ,,Apelul nostru a fost să ne protejăm. În România apelul nu funcţionează''

În timpul unei predici din 2020, Kosmas i-a certat pe enoriașii care au fost reticenți să participe la slujbele din bisericile aglomerate, numindu-i „necredincioși”.

„Dumnezeu nu-ți permite să fii infectat. Dumnezeu nu infectează! Este un loc sfânt, biserica este un templu ceresc”, a spus el, potrivit sursei citate.

Și sora mitropolitului a fost răpusă de coronavirus

Anul trecut, Kosmas a fost convocat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia pentru da explicații privind „neascultarea și lipsa de respect față de decizia unanimă a organismului colectiv al Bisericii Greciei” cu privire la măsurile de sănătate luate în perioada Paștelui.

Sora clericului, în vârstă de 75 de ani, a murit și ea din cauza unor complicații legate de Covid, pe data de 13 decembrie. Nici sora mitropolitului Kosmas nu era vaccinată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI