Centrul Vechi al Capitalei este un magnet pentru turistii straini. In fiecare zi, stradutele inguste, pavate cu piatra cubica, sunt vizitate de englezi, francezi, spanioli si asiatici care remarca imediat asemanarea dintre Bucuresti si Paris, mai ales daca pornesc si intr-o promenada pe malul Dambovitei.

Peisajul este pitoresc, ratustele plutesc nestingherite in fata cladirii somptuoase care gazduieste Curtea de Apel Bucuresti...

La o privire mai atenta insa, starea de spirit ti se schimba.

Nu are cum sa nu te copleseasca un sentiment de revolta cand vezi muntii de gunoaie de pe fundul raului: carpe, sticle si alte ambalaje manjesc crampeiul din Capitala care aminteste de Micul Paris.

Mizeria de nedescris din apele raului a facut-o si pe Gabriela Firea sa rabufneasca in urma cu cateva luni. Aceasta a spus ca vrea sa preia Dambovita in administrarea Primariei, de la Apele Romane, pentru ca are un proiect care include pasaje, spatii pietonale si zone comerciale.

Primarul Bucurestiului a precizat ca nu are autoritatea de a interveni asupra raului care strabate municipiul Bucuresti.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

" Este responsabilitatea Apelor Romane, care sunt in subordinea Guvernului, nu sunt in subordinea Primariei Generale, nu avem autoritatea si responsabilitatea sa actionam in acest sens", a spus Firea.

Ea a adaugat ca a facut cereri catre Apele Romane, sa curete Dambovita de gunoaie, dar nu a primit niciun raspuns.

" Eu nu pot sa le solicit nimic pentru ca nu sunt subordonati Primariei Capitalei si noi le-am facut mai multe sesizari, le-am facut anumite intampinari, rugaminti colegiale, dar nu avem niciun fel de autoritate de penalizare

", a mai spus Firea.

Primarul a explicat ca intentioneaza sa preia Dambovita in administrarea Primariei, pentru ca are un proiect de amenajare a raului.

" Lucrurile daca vor merge in acest sens am intreaga disponibilitate pentru a prelua si acest obiectiv la Primaria Capitalei, pentru ca am in gand un proiect de amenajare a Dambovitei, asa cum s-a intamplat in capitalele pe care le vizitam din Europa, astfel incat sa avem si o zona pietonala si o zona comerciala, sa avem pasaje care sa faca trecerea de pe un mal pe altul al Dambovitei si atunci nu poti sa faci toate aceste obiective de infrastructura cu apa murdara, cu apa plina de alge, cu lucruri aruncate de cetateni, deci nu se poate, pentru ca trebuie sa fie un obiectiv unitar. Ori lucram impreuna in acelasi sens, ori cineva trebuie sa renunte", a spus Firea.

Ei bine, au trecut luni bune de la discursul edilului, dar Dambovita este in continuare o groapa de gunoaie, gunoaie care se strang si sub podurile din Centrul Istoric, in acest moment principalul obiectiv turistic al Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si