În insulele Tanzaniei din Zanzibar, coarnea de broască țestoasă este considerată o delicatesă, chiar dacă oamenii legii au interzis consumul acestor vietăți.

Moarte tragică a șapte persoane din Zanzibar. Și-au pierdut viața după ce au mâncat carne de broască țestoasă

Citeste si: O minoră a supraviețuit trei săptămâni în mijlocul oceanului, fără apă și fără mâncare: „Nu mai aveam putere să aruncăm cadavrele în apă”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Doar în cazuri rare, consumul cărnii de broască țestoasă poate cauza deceaul, sub forma unei intoxicații ce poartă numele de  chelonitoxism. Aceasta se manifestă prin senzație de greață, diaree, durere abdominală, greutate la înghițire și leziuni pe ficat.   În trecut, autopsiile efectuate în acest sens au dezăluit hemoragii la stomac, ficat, intestine și esofag. Cauza exactă a chelonitoxismului nu le este cunoscută medicilor, iar din nefericire nu există încă un antidot pentru acesată afecțiune. Specialiștii consideră că are legătură cu un tip de algă toxică pe care broaștele țestoase o consumă.

Citeste si: Povestea impresionantă a unei femei care a alergat aproape 1 kilometru după un leopard pentru a-și salva copilul

Medicii nu i-au putu salva pe 7 dintre consumatorii cărnii otrăvite

Conform BBC News, joi, pe 25 noiembrie, în insula Pemba, cel puțin cinci familii au mâncat carnea toxică de broască. Abia a doua zi, în momentul în care un copil în vârstă de 3 ani a murit, efectele s-au făcut resimțite. Alte două persoane și-au pierdut viața în cursul nopții, iar ultimele patru decese s-au produs în cursul zilei de duminică.

38 de persoane au fost transportate în total la spital pentru investigații amănunțite, însă doar trei dintre ele au fost internate, aflându-se în prezent în stare stabilă, sub supravegherea medicilor.

Președintele Tanzaniei, Hussein Mwinyi, a transmis condoleanțe familiilor celor decedați, într-un mesaj postat pe Twitter. În luna marte a acestui an, 19 oameni, între care nouă copii, au murit în Madagascar după ce au consumat carne de broască. Cazuri similare au fost raportate și în Indonezia.

Citeste si: Varianta Omicron a fost descoperită în Olanda înainte de primele cazuri venite din Africa de Sud


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si