In articol:
- Sfântul Nectarie, "un mare vindecător de boli, în special al bolii cancerului"
- De unde au fost aduse moaștele celor trei sfinți făcători de minuni
Începând de marți, 14 februarie, au fost aduse spre închinare la Biserica Bărbătescu Vechi din sectorul 5 al Capitalei, fragmente din moaștele a trei sfinți.
Citește și: Moșii de iarnă 2023. Cum se desfășoară slujba de Sâmbăta Morților?
Este vorba de trei mari duhovnici făcători de minuni: Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.
Citește și: Calendar ortodox 16 februarie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Sfântul Nectarie, "un mare vindecător de boli, în special al bolii cancerului"
Marți dimineața, la Biserica Bărbătescu-Vechi din Capitală au fost aduse sfintele moaște ale celor trei sfinți foarte iubiți de români.
Potrivit Ziarului Lumina, moaștele au fost așezate spre închinare, iar soborul de preoți a săvârșit o slujbă de Te Deum, mulțumind împreună cu credincioșii lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra întregii comunități.
Citește și: Sâmbăta Sfântului Teodor 2023. Tradiții și obiceiuri românești
"Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu prezența tuturor categoriilor de sfinți. Sfântul Nectarie, un ierarh, este mare făcător de minuni și vindecător de boli, în special al bolii cancerului.
De unde au fost aduse moaștele celor trei sfinți făcători de minuni
Racla cu fragmente din moaștele Sfântului Nectarie și Sfântului Efrem au fost aduse de la Biserica Buna Vestire-Belu de părintele paroh Daniel-Alexandru Bărîcă, pe când cealaltă raclă a fost adusă de la Mănăstirea Chiajna-Giulești de părintele protosinghel Antim Bâru, starețul așezământului monahal.
Zilnic, până vineri, 17 februarie, în biserica Parohiei Bărbătescu Vechi vor fi săvârșite, dimineața, Sfânta Liturghie, iar seara, slujba Vecerniei și alte rugăciuni.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Vineri, în ziua de prăznuire a Sfântului Teodor Tiron, ocrotitorul lăcașului de rugăciune, programul liturgic va culmina cu săvârșirea Acatistului marelui mucenic de la ora 8:00, iar de la ora 9:30, a Sfintei Liturghii și a slujbei Parastasului.
Sfintele moaște aduse marți vor pleca tot vineri, la ora 14:00, după săvârșirea unei slujbe de Te Deum.