Chiar dacă temperaturile au fost scăzute, curtea lăcașului de cult din Iași a fost plină cu oameni veniți să întâmpine delegația de la Catedrala Mitropolitană din Creta care a adus racla cu moaștele Sfântului Andrei Criteanul.

Citește și: VIDEO- Africanii, voluntari la pelerinajul Sfintei Parascheva. Trei studenți la teologie își petrec timpul printre credincioșii sosiți la Iași

„La Sfânta Parascheva am fost, m-am închinat și la pelerinajul de duminică seară și acum am vrut să vin pentru Sântul Andrei Criteanul.”

„Am fost în Grecia, dar nu am ajuns în Creta unde sunt moaștile Sfântului Andrei Criteanul.”

Mii de credincioși au venit să se roage la moaștele Sfântului Andrei Criteanul 

De numele Sfântului Andrei Criteanul sunt legate mai multe scrieri din cărțile liturgice, iar printre cele mai importante se numără Canonul cel Mare din Postul Paștelui. Unii dintre pelerini s-au așezat la rând cu câteva ore înainte de venirea odoarelor sfinte din Grecia pentru a fi printre primii care le ating.

„Ne bucurăm foarte mult că a fost adus Sfântul Andrei si e o bucurie pentru noi, pentru copiii noștri.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Moaștele Sfântului Andrei Criteanul au fost depuse alături de racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva și vor rămâne la Iași până la începutul săptămânii viitoare.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Un moment important din cele care definesc această sărbătoare, au fost aduse din insula Creta binecuvântatele moaște ale Sfântului Andrei. Nădăjduim să fie spre bucuria credincioșilor care se îndreaptă în aceste zile spre ea.”

Iar numărul celor care se îndreaptă spre Iași și se așează la rândul care duce spre moaștele sfinților, este din ce în ce mai mare, chiar și pe timpul nopții când este frig. Voluntarii împart ce ai fierbinte pelerinilor pentru a-i ajuta să se mai dezmorțească.

Chiar dacă azi-noapte nu s-a așteptat la rând mai mult de 2-3 ore, temperaturile scăzute și-au spus cuvântul.

„Este născută fix de ziua Sfintei Parascheva și atunci facem sacrifice, merită. Ne-am îmbrăcat bine să rezistăm aici. Se stă destul, dar se merită așteptarea.”

De astăzi, temperaturile vor mai crește în Iași, iar minimele pe timpul nopții nu vor coborî sub 10 grade în zilele următoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si