Mocasinii bărbătești: Cu ce se asortează pentru un look impecabil?

Simona Costache, joi 04 iulie 2024 , 10:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mocasinii sunt pantofi bărbătești care s-au impus tot mai mult în ultimul deceniu în moda casual. Dacă atunci când au apărut pe piață erau legați mai degrabă de stilul relaxat și foarte puțin formal adoptat de tinerii din campusurile universitare, astăzi sunt o marcă a bunului gust și pot fi purtați în foarte multe situații.

Dacă vrei să fii în tendințe, fără teama de a da greș în alegerea unui outfit potrivit pentru mocasini piele bărbați, poți citi în articolul de față câteva sugestii utile pentru purtarea acestui tip de încălțăminte confortabil și original.

Mocasinii bărbătești - de la pantofi pentru timpul liber la încălțămintea de zi cu zi

Drumul mocasinilor bărbătești a pornit la mijlocul secolului al XX-lea, din Norvegia, unde a apărut pe piață un pantof inspirat de încălțămintea pescarilor nordici. Au ajuns apoi în campusurile studențești din SUA, însă au cunoscut un succes remarcabil în Anglia, datorită unora dintre cei mai renumiți cizmari din Marea Britanie, grupați în jurul atelierelor de la Oxford și Derby, care au dat și nume generice pentru pantofii de tip mocasini sau loafers.

Purtarea mocasinilor este învăluită azi într-o aură de eleganță britanică, grație mocasinului iconic produs de casa Gucci, care a fost prezentat în 1952, devenind de atunci un simbol internațional al bărbatului bine în timpul liber.

Relaxarea codurilor vestimentare a dus la purtarea mocasinilor în diferite situații, la plimbare prin parc, în oraș cu prietenii, la o întâlnire romantică, la cursuri și chiar la serviciu, în contexte diverse, mai puțin în ocaziile și petrecerile formale. Producătorii se întrec în realizarea de modele cât mai versatile. Mocasinii Marelbo sunt lucrați din piele naturală clasică sau din piele întoarsă, sunt confortabili și se pretează în cât mai multe outfituri.

Care sunt cei mai apreciați mocasini bărbați?

În ceea ce privește designul mocasinilor, există mai multe modele din care bărbații pot alege în funcție de preferințe, de stil, de ocazie, dar și de propria definiție a confortului și eleganței. În categoria mocasini bărbați de la Marelbo se includ atât mocasini clasici, foarte apropiați de încălțămintea din piele de tip opincă, aproape barefoot, din material subțire, cu talpă joasă și vârf mulat pe forma anatomică a piciorului, cât și loafers, pantofi casual, creați cu accent pe confort, versatili, ușor de integrat și în ținute mai elegante.

De asemenea, clienții pot alege între mocasini cu șiret, mocasini cu baretă, mocasini din piele clasică sau din piele întoarsă, mocasini cusuți cu ață la vedere, decorativ și apropiat de varianta originală, și mocasini cu talpa curbată ortopedic. Nu lipsesc oferte pe culori diferite, mocasini albi, crem, maro, gri, cappucino, indigo sau negri.

Sugestii de ținute pentru mocasini bărbați

O primă sugestie se referă desigur la nemuritorii și versatilii jeans. Cu blugi poți purta orice fel de mocasini, indiferent de culoare, formă sau textura de piele naturală. Cartea cu reguli este efectiv aruncată pe fereastră în această situație, însă va trebui să ai grijă la modelul de jeans. Nu se recomandă blugii largi sau drepți la mocasini, ci blugii skinny. De asemenea, modelele de blugi rupți, cu marginile nefinisate sau distressed (aparent uzați) sunt acceptate în tendințe.

Cu pantaloni din doc, tricou polo sau cămașă în partea de sus, mocasinii întregesc o ținută modernă și tinerească și fac un bărbat să arate elegant la o petrecere neformală sau la o seară cu iubita în oraș.

Poți obține un look elegant și nonconformist cu un costum din stofă, pantaloni și sacou, în care pantalonul nu depășește glezna și se mulează pe forma corpului. Ai grijă la lungimea sacoului. Mocasinii sunt pantofi fără toc și nu vrei să pierzi optic din înălțime! Se pot purta cu șosete scurte sau fără șosetă.

Nu în ultimul rând, ținuta perfectă pentru mocasini bărbați este cea cu bermude, din jeans, din stofă sau din doc. Lungimea acestora trebuie să fie chiar deasupra genunchiului. Cu o curea și o cămașă potrivită obții o ținută demnă de un lord britanic la o partidă de golf.

Indiferent că alegi o ținută casual originală sau o ținută elegantă modernă, ai grijă să dai mocasinilor tăi preferați de la Marelbo, albi, maro sau negri, ocazia de a se remarca prin bun gust alături de pantalonii, tricoul sau cămașa adecvată în funcție de context, dar și de personalitatea ta!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat... Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal
spotmedia.ro
De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si