Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Elevii de clasa a 8-a au aflat astăzi notele la Evaluarea Naţională. Peste 76% dintre candidaţi au obţinut media peste 5, fiind cea mai mare rată de promovare din ultimii trei ani. 

Elevii care nu sunt mulţumiţi de note pot depune contestaţie. 

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020.
Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Metodologie

Metodologia de depunere a contestaţiilor a fost modificată, mai ales că anul acesta examenele au fost date în condiții speciale din cauza crizei COVID-19.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. În acest an, la Evaluarea Națională, contestațiile se pot depune și pe cale electronică, pe mailul oficial al instituției de învățământ unde s-au susținut probele. „Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, scrie în metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale.

Citeste si: Contestaţii Evaluare Naţională 2020: Cum se depune online contestaţia?

Fie că se depune la secretariatul unității de învățământ, fie ca se completeaza, se fotocopiază și se trimite pe mailul școlii, contestațiile trebuie să aibă forma de mai jos. Este un model similar sesiunilor din anii anteriori.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020.
Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Rata de promovare

Peste 76% dintre candidaţi au luat peste media 5, cea mai mare rată din ultimii 3 ani, anunţu ministerul Educației după centralizarea rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

Situația statistică generală arată că dintre cei 160.468 candidați prezenți, 135.101 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.10%. Dintre aceștia, 839 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Citeste si: Rezultate Evaluarea Nationala 2020 Bucuresti! Câte medii de 10 au fost

Notele la Evaluarea Naţională pot fi consultate pe evaluare.edu.ro.  Pentru a afla ce notă au obţinut, elevii trebuie să introducă pe acest site codul pe care l-au primit la proba scrisă de miercurea trecută, la Matematică.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Rata de participare

Rata de participare a fost de 93.00%: 160.468 candidați prezenți, dintr-un total de 172.531 de elevi înscriși.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5(cinci) 135.101 candidați (83.9%), iar 4.587

candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 112.651 candidați (70.2%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.251 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Citeste si: Rezultate Edu.ro 2020- Evaluare Naţională: Scrie codul tău AICI şi află ce notă ai luat

7 (șapte) elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Depunerea contestaţiilor

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020.
Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020.

Citeste si: Rezultate Capacitate 2020. Notele la Evaluare, publicate pe EDU.ro

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Media de admitere la liceu

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Codul unic

Miercuri, la finalul examenului de matematică, elevii au primit un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de limba română și de matematică.

Ministerul Educaţiei a anunţat că în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Citeste si:   Subiecte Evaluare Naţională 2020 Română: Varianta 5 JPG şi PDF

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. În acest sens, miercuri, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP-ul și codul unic aferent candidatului- exemplu cod: JJ0000000 (JJ= indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afişate pe evaluare.edu.ro

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Citeste si: Subiecte EDU.ro 2020 Matematică- Evaluare Naţională: Cât fac 60- 20: 2=?

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Evaluare Națională rezultate. Cum se afla nota în funcție de codul unic

Model contestaţie Evaluare Naţională 2020. Regulament contestaţii Evaluare Naţională 2020. Decizia a fost luată inclusiv în baza consultărilor cu partenerii sociali- federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor- toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si