Modele de subiecte pentru simulare BAC 2024. Emoții pentru elevii claselor a XII-a! La începutul lunii martie viitorii absolvenți vor susține simularea Examenului Național de Bacalaureat 2024.

Iată cum arată subiectele și calendarul complet al probelor!

Modele de subiecte pentru simulare BAC 2024: Cum arată subiectele pentru elevii de clasa a 12-a?

Modele de subiecte pentru simulare BAC 2024: Cum arată subiectele pentru elevii de clasa a 12-a?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Simulare BAC 2024: Când vor avea loc probele?

Potrivit calendarului oficial, simularea pentru BAC 2024 are loc în perioada 4-7 martie.

Probele simulării naționale încep, ca de fiecare dată, la ora 09:00, atunci când în fiecare sală de concurs sunt deschise plicurile sigilate care conțin subiectele multiplicate, așa cum arată procedura Ministerului Educației. Elevii care participă la simulare pot intra în săli până la ora 08:30.

Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele primite, din momentul în care s-a încheiat distribuirea foilor cu subiectele pe care le au de rezolvat.

Începând din acest an, lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, potrivit anunțului făcut de Ministrul Educației, Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”, citează Edupedu.ro.

Citește și: Noi beneficii pentru pensionari: vor primi bilete pentru tratament balnear

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Art. 11 – „(5) Asistentii vor informa elevii asupra faptului că redactarea rezolvării subiectelor va începe de pe a doua pagină a primei foi tipizate. Această informație va fi trecută în procesul — verbal în care se confirmă primirea tipului de subiect corespunzător şi pe care elevii trebuie să îl semneze.”

Modele de subiecte pentru simulare BAC 2024: Cum arată subiectele pentru elevii de clasa a 12-a?

Modele de subiecte pentru simulare BAC 2024: Cum arată subiectele pentru elevii de clasa a 12-a?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Simulare BAC 2024: Cum arată subiectele pentru elevii de clasa a 12-a?

În fiecare an, Ministerul Educației publică modele de subiecte și baremul de corectare pentru fiecare materie în parte. Candidații pot consulta modele de subiecte pentru a se pregăti pe site-ul subiecte.edu.ro.

După terminarea rezolvării subiectelor în timpul alocat, elevii predau lucrările asistenților care le verifică. Vor numerota paginile scrise cu cifre arabe, indicând pagina curentă din totalul de pagini. După elevii predau lucrările și semnează confirmarea predării și numărul de pagini. Asistenții marchează cu litera Z spațiile nescrise, verifică numărul paginilor scrise și notează în procesele verbale de predare-primire pe care le semnează elevii, dar și în rubrica prevăzută pe prima pagină a lucrării.

În ceea ce privește secretizarea și anonimizarea lucrărilor scrise, colțul din dreapta sus al primei foi tipizate, care conține datele personale ale elevului, nu se sigilează, anonimizarea se face automat în platforma destinată evaluării digitalizate.

Citește și: Cum să depășești anxietatea examenului de Bacalaureat

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Colțul din dreapta sus de pe următoarele foi tipizate, începând cu a doua foaie tipizată, care conțin datele personale ale elevului, se sigilează și se secretizează. Secretizarea chenarului de identificare se face cu etichete, și nu cu lipici, prevede regulamentul Ministerului Educației.

Lucrările vor fi scanate de asistenți care vor verifica dacă numărul de pagini scanate corespund cu cele notate în procesul-verbal. Asistentul încarcă lucrarea și o marchează în platformă numărul total de pagini scris în lucrare+ 2 care corespund celor două pagini negre generate de sistem.

Rezultatele candidaților nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice. Prezenta și rezultatele de la simulare vor fi înregistrate în aplicația informatică SIIIR, a anunțat Ministerul Educației.

Citește și: COMPER 2024: Pe ce dată au loc probele la Română și Matematică?

Simulare BAC 2024: Calendarul probelor

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor.

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si