Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024. În mai puțin de o lună, elevii claselor a VIII-a vor susține simularea din cadrul Examenului de Evaluare Națională 2024.

Iată cum arată subiectele și calendarul simulării Examenului de Evaluare Națională 2024!

Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Cum arată subiectele la Română și Matematică pentru elevii de clasa a 8-a?

Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Cum arată subiectele la Română și Matematică pentru elevii de clasa a 8-a?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Când începe simularea Evaluării Naționale 2024?

Simularea examenului de Evaluare Națională 2024 va avea loc pe 5,6 și 7 februarie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației.

În acest an, lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, potrivit anunțului făcut de Ministrul Educației, Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”, citează Edupedu.ro.

Secretizarea și anonimizarea lucrărilor scrise se face astfel: colțul din dreapta sus al primei foi tipizate, care conține datele personale ale elevului, nu se sigilează, anonimizarea se face automat în platforma destinată evaluării digitalizate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Colțul din dreapta sus de pe următoarele foi tipizate, începând cu a doua foaie tipizată, care conțin datele personale ale elevului, se sigilează și se secretizează. Secretizarea chenarului de identificare se face cu etichete, și nu cu lipici, prevede regulamentul Ministerului Educației.

Citește și: Noi beneficii pentru pensionari: vor primi bilete pentru tratament balnear

Probele la ora 09:00, atunci când în fiecare sală de concurs sunt deschise plicurile sigilate care conțin subiectele multiplicate, așa cum arată procedura Ministerului Educației.

Elevii au acces în săli până la ora 08:30.

Elevii au la dispoziție două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen pentru a rezolva cerințele primite.

Subiectele sunt date sub formă de broșură iar elevii mai pot solicita și alte foi pentru rezolvarea subiectelor primite.

Citește și: Cum să depășești anxietatea examenului de Bacalaureat

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Cum arată subiectele la Română și Matematică pentru elevii de clasa a 8-a?

Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Cum arată subiectele la Română și Matematică pentru elevii de clasa a 8-a?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Cum arată subiectele pentru elevii clasei a VIII-a?

În fiecare an, Ministerul Educației publică modele de subiecte și baremul de corectare pentru fiecare materie în parte. Elevii pot consulta modelele de subiecte puse la dispoziție pe site-ul Ministerului Educației-subiecte.edu.ro.

Art. 10 – „(19) După verificarea fiecărei lucrări, în ordinea primirii acestora, în prezența elevilor, asistenţii scanează lucrarea, verifică dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic şi cu numărul de pagini trecut în procesul-verbal de predare-primire al acesteia, precum și gradul de lizibilitate al lucrării scanate o încarcă și o marchează în platforma destinată evaluării digitalizate a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Marcarea lucrării în platformă presupune introducerea numărului de pagini al lucrării (care se selectează astfel: numărul de pagini menționat în procesul-verbal de predare-primire a lucrării scrise/broşurii+2 corespunzător celor două pagini negre pe care le generează procesul de scanare), respectiv selectarea opțiunii „neprezentat” sau a opțiunii „eliminat”, în cazul elevilor care nu s-au prezentat sau, după caz, au fost eliminați de la proba respectivă. Lucrarea elevului eliminat nu se scanează și nu se încarcă în platformă.”

Citește și: COMPER 2024: Pe ce dată au loc probele la Română și Matematică?

Simulare Evaluare Națională 2024: Calendarul probelor

  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si