Compania americană Moderna va depune la începutul lunii iunie o cerere de autorizare pentru piaţa din Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid pentru adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani. Mesajul vine din partea directorului companiei, Stéphane Bancel.

Citeste si: Andrei Baciu, anunț despre cele 19 centre de vaccinare anti-COVID deschise în spitale din 9 judeţe

El a anunțat că „până în vară, toţi adulţii care doresc să fie vaccinaţi vor fi primit o primă doză".

Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi foarte repede să fie vizaţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani"".

Citeste si: Noile tulpini de coronavirus, învinse de vaccinuri sau nu? Răspunsul dat de OMS

Vaccinarea minorilor împotriva Sars-Cov-2

În acest moment, doar vaccinul de la Pfizer/ BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa. Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani şi a obţinut-o deja în Statele Unite. „Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus", a explicat Stéphane Bancel, care conduce compania din 2011.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Un nou prag a fost depășit în campania de vaccinare în România

moderna vaccinare copii coronavirus
Compania Pfizer.[Sursa foto: PixaBay]

El a spus că Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate la cele patru miliarde anunţate de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”.

Citeste si: Când se pot vaccina gravidele împotriva COVID-19? Medicul ginecolog Nicolae Gică: "Ele vor beneficia de..."

În ceea ce priveşte averea sa personală, care a ajuns la peste cinci miliarde de dolari, conform Forbes, în timpul pandemiei, Stéphane Bancel a asigurat că finanţează numeroase asociaţii datorită unei fundaţii create împreună cu soţia sa: „Suntem hotărâţi să donăm întreaga noastră avere şi să creştem această fundaţie, numită Champions of Love".

Citeste si: La cât timp după ce te-ai infectat cu virusul SAR-CoV-2 te poți vaccina?! Ministerul Sănătății a făcut anunțul!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si