In articol:
- Anunț important pentru elevii de clasa a 12-a, în plină grevă a profesorilor
- Greva din învățământ continuă
Modificări Bacalaureat 2023. Ce trebuie să știe elevii de clasa a XII-a în legătură cu examenul maturității pe care urmează să-l susțină?
UPDATE: Probele de competențe la examenul de Bacalaureat 2023- care ar fi trebuit să înceapă luni- vor fi susținute în perioada 14-23 iunie, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.
Anunț important pentru elevii de clasa a 12-a, în plină grevă a profesorilor
În contextul grevei din educație, examenele naționale ar putea fi decalate. Potrivit scenariilor, dacă greva din învățământ nu se va opri până la finalul acestei săptămâni, primele probe ale Bacalaureatului, cele de competențe în limba română, într-o limbă străină și digitale ar putea fi echivalate cu notele
Citește și: Calendar Admitere liceu 2023. Când încep înscrierile? Anunț important pentru viitorii liceeni!
Dacă până vineri greva din educație nu se va încheia și profesorii nu revin la ore, Bacalaureatul ar putea fi amânat. În această situație, competențele care urmează să fie susținute în perioada 12-21 iunie 2023, ar putea fi echivalate cu notele obținute în perioada liceului.
Greva din învățământ continuă
Între timp, greva din învățământul românesc continuă. Aproximativ 60% dintre profesori continuă protestele, fiind nemulțumiți de propunerile făcute de Guvern.
Greva din educație a ajuns la cea de-a treia săptămână iar protestele nu par să se oprească în curând.
„ Greva continuă în momentul de faţă”, a declarat Marius Nistor, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret".
Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că după ordonanța de urgență care a fost adoptată care prevede creșterea salariilor din învățământ, mii de profesori au renunțat la grevă.
Citește și: Încheierea situației școlare în 2023: Ministerul Educației, decizie importantă. Cum se vor calcula mediile?
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„ Avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ, care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste o mie de unităţi de învăţământ în care nicio persoană nu face grevă. Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice”, a spus Ministrul Educației, Ligia Deca.
„ Asta nu înseamnă că cei care au revenit la catedră sunt neapărat mulţumiţi. Sunt colegi care au anumite probleme din punct de vedere financiar. Băncile nu te amână. Ne dorim ca Guvernul să revină la negocieri. Să nu mai dea ultimatumuri de genul că aceasta este ultima ofertă şi nu mai negociem nimic în plus.”, a spus Marius Nistor, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret".