Sunt în curs de dezbatere noi modificări importante în ceea ce privește desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat. Mai exact, Ministerul Educației introduce prevederi care permit elevilor să opteze pentru o serie de noi acțiuni, pentru a-i ajuta să ia cea mai bună decizie atunci când sunt puși în fața deciziei de a face sau nu contestație.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Mai exact, de acum elevii își vor putea vedea lucrările înainte de contestații, aspect care nu va influența în vreun fel depunerea lor, conform unui comunicat al Ministerului Educației.

Deciziile finale privind noile modificări care vor fi aplicate începând cu anul 2025 vor fi expuse publicului în data de 26 august, ca formă finală aprobată prin ordin de ministru în urma etapei de consultare.

Citește și: Când încep facultățile în anul universitar 2024-2025?

Noi modificări legate de calendarul Evaluării Naționale și al Bacalaureatului

Ministerul Educației propune și o serie de modificări legate de calendarul examenelor începând cu anul 2025, gândite în funcție de temperaturile extreme din timpul verii, care pot afecta, într-o anumită măsură, performanța elevilor la examene, dar și de cererile din anii trecuți legate de pronunțarea unei soluții eficiente pentru le oferi posibilitate candidaților care au nevoie de diploma de Bacalaureat să se încadreze în termenul de înscriere la unitățile de învățământ superior.

  • Desfășurarea probelor de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat în perioada 27 ianuarie- 7 februarie;
  • Desfășurarea probelor scrise- pentru ambele examene- înainte de finalul lunii iunie;
  • Prelungirea perioadei de depunere a contestațiilor, dată fiind opțiunea de vizualizare a lucrărilor scrise.

Ministerul Educației propune o a doua variantă a desfășurării examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureatului, după cum urmează, care va fi definită în data de 26 august.

  • Probe scrise Evaluare Națională 2025: 23- 25 iunie (întregul proces urmând a se finaliza în 9 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale).
  • Probe scrise examenul național de Bacalaureat: 30 iunie- 3 iulie (întregul proces urmând a se finaliza în 15 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale).

Citește și: VIDEO Au transpirat la Titularizare! Candidații au intrat în febra examenului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si