Codul roșu de viscol s-a extins asupra mai multor localități din Botoșani, Suceava, Neamț și Iași. Mai multe tronsoane de drum au fost închise circulației din cauza viscolului puternic care s-a abătut asupra Moldovei. Ca măsură de prevenție, autoritățile au decis să închidă circulația pentru toate categoriile de mașini.

Citește și: Un nou Cod portocaliu de viscol și ninsoare în nordul Moldovei

Pe drumurile județene, copacii căzuți din cauza zăpezii au blocat trecerile și au îngreunat misiunile echipajelor de salvare. Sute de apeluri primite la numărul unic de urgență anunțau cazuri disperate. O mamă a fost nevoită să nască cu ajutorul unei vecine, care se afla într-un apel video cu un medic, care nu a putut ajunge la destinație. Alți oameni au cerut ajutor salvatorilor fie pentru urgențe medicale, fie să nu înghețe de frig în zonele în care au rămas blocați.

Aeroportul din Suceava a fost închis din cauza condițiilor nefavorabile

Rafalele de până la 85 de kilometri pe oră au spulberat zăpada și în Suceava. Din cauza condițiilor nefavorabile, aeroportul din oraș a fost închis. Stratul de zăpadă depășește, în unele locuri, un metru, ceea ce face aproape imposibilă chiar și intervenția utilajelor. Pentru ca situația să se îmbunătățească, salvatorii au folosit peste 200 de tone de sare.

Chiar și așa, pe centura de ocolire a municipiului Suceava, zeci de camioane au rămas blocate în nămeți.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Aeroportul din Suceava a fost închis din cauza vremii extreme

Nici în județul Iași situația nu a stat mai bine. Urgia albă a reușit să închidă azi-noapte circulația pe toate drumurile naționale și județene. Un autocar plin cu elevi și profesori a fost oprit noaptea trecută în apropierea orașului Pașcani. Altul, cu 56 de oameni, a reușit să ajungă până la Târgu Frumos.

Ionel Vatamanu, primar oraș Târgu Frumos: ”Am găsit un autocar care erz pe teritoriul Târgu Frumos, dar nu era. L-am detectat pe teritoriul comunei Ion Neculce. L-am preluat, am vrut să mergem să ne cazăm la Centrul Multifuncțional la noi, la Târgu Frumos.”

Salvatorii au intervenit pentru deblocarea a peste 1.200 de persoane și au curățat zeci de sectoare de drum blocate de copacii căzuți. Cursurile școlilor din zona Moldovei au fost suspendate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si