Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova, organismul similar CSAT-ului de la noi, se va întruni marți începând cu ora locală 13:00, la sediul preşedinţiei. După şedinţă, la ora locală 15:00, Maia Sandu va susţine un briefing de presă.

Citeste si: Rusia vrea să atragă Transnistria în războiul din Ucraina

În același timp, un oficial rus apropiat lui Vladimir Putin face acuzații halucinante la adresa României: țara noastre s-ar pregăti pentru atacarea Transnistriei și anexarea Republicii Moldova, susține Serghei Makarov, președintele Consiliului Național Strategic al Rusiei. 

Noi explozii în Transnistria

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer.

Citeste si: FOTO| Explozii lângă o clădire guvernamentală din Transnistria- TASS

Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. Nu au fost raportate victime. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu turnurile de comunicații distruse:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Luni, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare al Republicii Moldova, obiectivul urmărit este de a crea pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale.

Ce urmărește Moscova prin noile tensiuni din Transnistria

Ministerul Apărării din Ucraina susține într-un comunicat de presă că exploziile de luni din Tiraspol au fost o "provocare" și o operațiune sub steag fals a principalului serviciu secret rus FSB.

Citeste si:  FOTO| Explozii lângă o clădire guvernamentală din Transnistria- TASS

Rusia dă vina pe Ucraina pentru explozie, motivul real fiind acela de a instaura panica și ”sentimentele anti-ucrainene” în Transnistria și de a inventa un pretext pentru o intervenție armată în regiunea separatistă din Republica Moldova.

După noile explozii de marți, s-au format cozi uriașe de mașini la granițele de ieșire din Transnistria, după cum informează Nexta TV:

România, acuzată că vrea să atace Transnistria

Politologul Serghei Markov, un fost consilier al lui Vladimir Putin, a declarat pentru un cotidian rus că ”România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vicepreședinte al Forumului public rus pentru afaceri internaționale, copreședinte al Consiliului Național Strategic al Rusiei, susține că România intenționează să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova, potrivit  Pravda.

Expertul a remarcat că armata română a fost deja dislocată în Moldova, iar grupul se formează deja. În curând, potrivit analistului, ar trebui să urmeze provocări militare, urmate de un atac.

"România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria și să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susținătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziție foarte dificilă. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea Moldovei", a anunțat Markov, potrivit Antena 3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si