"Aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, explică Moldovan.

"Dacă urmărim graficul în ultimele zile, aproape că se poate contura tendinţa unui platou, deci ne îndreptăm spre o medie de pacienţi confirmaţi pe zi cam de 300.

Deci aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, cum dau impresia cifrele succesive că s-ar întâmpla, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a afirmat Horaţiu Moldovan, marţi seară, la B1 Tv.

El a spus că în România procentul de vindecări este unul mare, iar rata mortalităţii cauzate de COVID-19 este mică, în comparaţie cu alte ţări europene.

Moldovan: „Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”

Moldovan: „Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”


"Obţinerea acestor rezultate este consecinţa respectării de către populaţie a măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne le-au implementat.
Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”,
a adăugat Moldovan.

Întrebat care este capacitatea reală a sistemului sanitar românesc de a trata pacienţi care au nevoie de terapie intensivă, reprezentantul Ministerului Sănătăţii a afirmat că în jur de 250 de români infectaţi au nevoie de internare la ATI şi că aceştia "au cele mai mari şanse, pentru că zona de terapie intensivă este cea de maximă tehnologie medicală”.


"Noi dispunem în România de 619 paturi destinate pacienţilor COVID pozitiv,(...) iar cu pacienţi astăzi sunt ocupate 244, deci mai puţin de jumătate, iar 65 sunt cu ventilatoarele ocupate. Deci ne găsim într-o zonă de confort, putem să primim la terapie intensivă încă dublul numărului pacienţilor pe care-l avem astăzi”, a mai spus oficialul din Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: VIDEO| De sărăcie, au băut ”spirtul-otravă”. Mărturii cutremurătoare: ”E băutura săracului”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citeste si: Crimă fără precedent. Băiat ucis cu topoarele de rudele fostei soții și apoi aruncat în sanț: „Andrei trebuie să moară!”

Citeste si: Coronavirus în Italia- Un singur caz depistat la 50 de testări, cel mai mic număr înregistrat din 10 martie

Acesta a precizat că România are în jur de 1.030 de cadre medicale infectate, dintre care 10 morţi, trei dintre decedaţi fiind medici, Moldovan spunând că personalul medical "este destul de important afectat de infecţia COVID”.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce a spus Laura Codruta Kovesi despre hotararea CEDO: "Sper ca aceasta hotarare sa reprezinte o reparatie simbolica pentru toti magistratii hartuiti in ultimii ani”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si