Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a sosit marți seara la Taipei la bordul unui avion militar american.

Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

Citeste si: Joe Biden, discuție telefonică cu Xi Jinping despre războiul din Ucraina și criza din Taiwan

"Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune", a declarat Nancy Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang.

La sosirea înaltului oficial american la Taipei, ministerul chinez de externe a denunţat "o încălcare gravă" a angajamentelor americane faţă de China, care "subminează grav pacea şi stabilitatea regionale".

Primele măsuri ale Beijingului după vizita lui Nancy Pelosi

Autoritățile de la Beijing au anunțat că va fi suspendat exportul de nisip natural către Taiwan începând cu 3 august.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, China suspendă importurile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat din Taiwan începând cu 3 august, au anunţat miercuri autorităţile vamale chineze.

Totodată, China va lua măsuri disciplinare împotriva a două fundaţii din Taiwan, interzicându-le să coopereze financiar cu companii şi persoane de pe continent, a declarat miercuri Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Afaceri Taiwan din China.

Cele două fundaţii sunt Taiwan Foundation for Democracy şi Taiwan International Cooperation and Development Fund, a spus Ma.

Citeste si: Noi tensiuni între China și SUA. Mișcări de trupe în strâmtoarea Taiwan

Aceste măsuri au fost anunţate după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a sosit marţi seara în Taiwan, pe fondul condamnării acestei vizite de către Beijing.

nancy pelosi

Nancy Pelosi, aterizare în Taiwan

[Sursa foto: Twitter]

Nancy Pelosi Taiwan

Nancy Pelosi a purtat un costum roz la sosirea în Taiwan

[Sursa foto: Twitter]

Nancy Pelosi Taiwan

Nancy Pelosi, așteptată cu emoție și speranță în Taiwan

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si