În cazul tragediei de la Ferma Dacilor, apar noi informații. La locul producerii evenimentului tragic de la ,,Ferma Dacilor'', cercetarea a fost finalizată.

Mai multe oase au fost identificate de către criminaliști. Potrivit acestora, ar aparține ultimei victime căutate. Pentru a se identifica ADN-ul, fragmentele osoase au fost duse la laborator.

Cum s-a petrecut tragedia?

Evenimentul tragic a avut loc în a doua zi de Crăciun.

O pensiune din Gura Vadului, ,,Ferma Dacilor'', s-a făcut scrum marți dimineața.

Șapte persoane au decedat, iar alta este căutată.

Citește și: Mesajul tulburător al lui Matei Ene, copilul care și-a pierdut doi frați și tatăl în infernul de la Ferma Dacilor. "M-aţi lăsat singur cu mama"

În momentul în care a izbucnit incendiul, în pensiune erau 26 de persoane, care participau la o petrecere. 18 dintre acestea au reușit să se evacueze în timp util. Se pare că aceasta nu avea autorizație de incendiu, potrivit Digi24.ro.

Primele concluzii în urma tragediei de la Ferma Dacilor

Declarația a fost făcută vineri, de Raed Arafat, la sediul Ministerului de Interne.

"Cu toții știm ce s-a întâmplat și, din nefericire, pierderea a 8 vieți care a avut loc în urma incendiului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dacă acest lucru putea fi prevenit sau minimizat. Clar avem indicii că unele aspecte nu au funcționat așa cum ar fi trebuit în ceea ce privește prevenirea, dar și din partea administratorului, pentru că nu putem avea un inspector de prevenire la fiecare ușă la fiecare minut.

Din informațiile noastre, centrala de alarmare pentru fum și incendiu nu era funcțională, deci clar, dacă centrala funcționa, poate nu eram aici, dar totuși trebuie să spunem că în 2019, în cadrul unui control, acest amplasament putea să fie închis, având baza legală pentru închidere.

Vreau să subliniez că partea de prevenire la nivelul situației de urgență este una dintre cele mai importante.

Am observat o scădere a numărului de persoane specializate, între 2013-2023 de la 1017 am ajuns la 443 de inspectori de prevenire.

Citește și: Mai multe fragmente osoase identificate sub ruine au fost trimise pentru expertiză genetică la Bucureşti. Anchetatorii caută în continuare a opta victimă, în urma tragediei de la Ferma Dacilor

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Anul trecut au fost efectuate 40.000 de controale.

Dacă în trecut puteam spune că nu avem legi, acum putem spune că avem legi de îmbunătățit, dar în 2015 s-au adoptat anumite prevederi legale care ne permit să acționăm în situații limită

și ne permiteau să acționăm aici", a spus Raed Arafat, potrivit Antena3.ro.

Trupul fiului patronului pensiunii, depus la Capelă

Trupul fiului patronului pensiunii, care a ars în incendiu, a fost depus la Capela Bisericii Vatra Luminoasă. Acolo a fost prezent și tatăl, Cornel Dinicu, potrivit realitatea.net.

Patronul pensiunii Ferma Dacilor, cu tabloul fiului său, decedat în urma tragediei

Patronul pensiunii Ferma Dacilor, cu tabloul fiului său, decedat în urma tragediei

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Acesta a fost surprins ținând un tablou în brațe, cu poza fiului său, care și-a pierdut viața în timpul tragediei, potrivit Antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si