O echipă de filmare care realiza un documentar pentru Netflix se pare că a avut parte de propria reinterpretare modernă a filmului „Fălci”, potrivit CBS News. Membrii echipei se aflau în Hawaii când au fost atacați de mai multe ori de rechini tigru „incredibil de înfometați” care le-au distrus una dintre bărci și i-au forțat să debarce de urgență.

”Am încercat să-l îndepărtăm”

Echipa filma pentru seria documentară Netflix "Our Planet II", narată de biologul britanic Sir David Attenborough. Huw Cordey, unul dintre producătorii emisiunii, a declarat pentru Forbes că, la un moment dat, echipa a urmărit un pui de albatros Laysan în Hawaii pentru a vedea cum călătoresc în jurul planetei "cele mai longevive păsări". Au vrut să facă o filmare subacvatică în jurul insulei Laysan din Hawaii, unde ar putea filma rechinii tigru care așteaptă în apele puțin adânci în timp ce puii de albatros își petrec primele luni de viață învățând să zboare.

Citește și: Asaltul rechinilor pe plajele Spaniei

"Dar în prima zi în care rechinii tigru au fost prin preajmă, echipajul s-a urcat în aceste bărci gonflabile- și doi rechini i-au atacat", a spus Cordey. "A fost ca ceva din "Fălci". Echipajul a intrat în panică și, practic, a făcut o aterizare de urgență pe nisip”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Membrii echipajului au povestit că rechinul a sărit spre barcă și a mușcat din ea.

Membrii echipajului au povestit că rechinul a sărit spre barcă și a mușcat din ea.

[Sursa foto: PixaBay]

Toby Nowlan, producător și regizor pentru primul și al treilea episod al serialului, a vorbit și el despre această încercare. El a declarat pentru Radio Times că, atunci când echipajul se afla în bărcile gonflabile, "a venit în flux spre noi. Acest rechin tigru a sărit spre barcă și a mușcat din ea", a spus el. "Toată barca a explodat. Am încercat să-l îndepărtăm și nu a fost de acord.

A fost îngrozitor. A fost al doilea rechin care ne-a atacat în acea zi", a mai adăugat el.

Citește și: Cei 4 copii dispăruţi în Amazon cu 40 de zile în urmă, după prăbuşirea cu avionul, au fost găsiți în viață! Cum au rezistat în junglă

Nowlan a spus că echipajul se afla la doar aproximativ 328 de metri de țărm, așa că au reușit să ajungă în siguranță la țărm, deși cu greu. Pe uscat, ei au peticit apoi barca și au desfășurat o barcă pneumatică- dar aceasta a fost atacată de pești marini care pot ajunge să aibă până la 2,5 metri lungime și să cântărească peste 100 de kilograme. Acest atac a doborât motorul bărcii. Comportamentul rechinilor pe care i-au întâlnit a fost "extrem de neobișnuit", a declarat Nowlan pentru Radio Times.  

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Erau incredibil de înfometați, așa că s-ar putea să nu fi existat suficientă hrană naturală și au încercat orice au întâlnit în apă", a spus el. "Our Planet II", a fost lansat pe Netflix pe 14 iunie și conține patru episoade care au aproximativ 50 de minute fiecare.

Fiecare episod urmărește populațiile de animale care continuă să navigheze pe o planetă în continuă schimbare, inclusiv balenele cu cocoașă, urșii polari, albinele, broaștele țestoase de mare și balenele gri. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si