,,Majoritatea crimelor de război săvârşite de Putin în Ucraina au fost comise din aer", a declarat ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, conform unei declaraţii oficiale citate de  CNN.

,,Rachetele şi aeronavele distrug în mod deliberat centrele istorice ale marilor oraşe.  Putin  vrea să şteargă de pe faţa pământului moştenirea şi cultura Europei", a mai precizat ministrul Culturii din Ucraina.

Citeste si: Elena Osipova are 78 de ani și a fost arestată la Moscova. Femeia protesta împotriva războiului din Ucraina

,,Un dictator nebun ameninţă să distrugă Catedrala Sfânta Sofia din Kiev, o biserică protejată de UNESCO ce a fost construită în secolul 11", a semnalat Oleksandr Tkachenko.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Monumentele istorice de pe teritoriul Ucrainei sunt în pericol: ,,Putin vrea să şteargă de pe faţa pământului moştenirea şi cultura Europei"

Citeste si: Joe Biden, discuții importante cu Președintele Ucrainei despre incendiul produs la centrala nucleară de la Zaporojie

,,Sute de victime nevinovate, distrugerea totală a bisericilor, catedralelor şi muzeelor – este preţul pe care îl plătim pentru faptul că spaţiul aerian al Ucrainei este încă deschis”, se precizează în același comunicat al ministerului ucrainean.

Monumente culturale și istorice din Ucraina, bombardate de ruşi

Ministrul Culturii a mai spus că, în oraşul Harkov, militarii ruşi au lansat proiectile spre catedrala unde se adăposteau civili, spre clădirile Universităţii Naţionale de Arte şi Academia de Stat din Harkov. În Ivankov, lângă Kiev, muzeul ,,faimoasei artiste internaţionale Maria Pryimachenko, ale cărei lucrări au fost admirate chiar de Pablo Picasso", a fost la rândul său bombardat de ruși. Şi Academia de Arte Decorative şi Design din Kiev a avut de suferit după invazia ruşilor. 

,,Lumea trebuie să opreasă asta", a mărturisit ministrul din Ucraina.

Citeste si: VIDEO| Bătrânii din Ucraina sunt nevoiți să lase totul în urmă și să înceapă o nouă viață în România

,,Rachetele şi avioanele ruseşti continuă să bombardeze în mod josnic şi ilegal oraşele noastre frumoase şi liniştite, în timp ce cetăţenii ucraineni opresc tancurile cu mâinile goale”, se mai menționează în comunicat.

Citeste si: Lego nu mai livrează jucării în Rusia, iar H&M și-a suspendat vânzările. Ce alte branduri refuză să își mai trimită produsele în țara condusă de Vladimir Putin


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si