Close sidebar
Close sidebar

Mormântul marelui regizor Lucian Pintilie este cel mai bine îngrijit loc de veci de la Bellu FOTO

Celebrul regizor Lucian Pintilie a încetat din viață anul trecut, la vârsta de 84 de ani. Locul său de veci de la Bellu este foarte bine îngrijit.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe 16 mai 2018, regizorul Lucian Pintilie înceta din viață la Spitalul Elias din Capitală, după ce fusese internat în stare gravă, cu câteva zile în urmă, la Terapie Intensivă.  "Domnul LUCIAN PINTILIE în vârstă de 84 de ani s-a internat duminică, 13.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare foarte gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. A fost admis în secţia de Terapie Intensivă unde a necesitat investigaţii medicale, monitorizare şi tratament de specialitate. Decedează azi, 16.05.2018, ora 21", așa a sunat comunicatul emis de spital.

Căsătorit cu actrița Clody Berthola vreme de 42 de ani, până în 2007, Lucian Pintilie a regizat câteva filme de referință în cinematografia românească, precum ”Reconstituirea” (1968), ”De ce trag clopotele, Mitică” (1981) sau ”Balanța” (1992). Singurul premiu pe care regizorul l-a acceptat în România a fost Premiul Gopo pentru întreaga operă, conferit în 2007.

Mormântul lui Lucian Pintilie de la cimitirul Bellu este printre cele mai bine îngrijite, paznicii susținând că, săptămânal, o femeie vine și aprinde lumânări sau aduce flori la locul de veci al maestrului. 

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI