Cea mai mare parte a deceselor a avut loc în regiunea Oromia, însă au fost oameni uciși și în capitala Addis Abeba de către forțele de securitate sau în cazuri de violență interetnică în ultima săptămână, potrivit VOA News.

Citeste si: China emite alertă pentru o boală mai gravă decât noul coronavirus

Cel puțin 2.000 de oameni au fost arestați în urma revoltelor fără precedent.

Autoritățile au interzis serviciile de internet în încercarea de a reduce protestele, fapt care îngreunează monitorizarea făcută de organizațiile pentru drepturile omului. Hachalu Hundessa a fost ucis săptămâna trecută în capitala Addis Abeba, la o săptămână după ce a apărut pe rețeaua media Oromia, unde și-a exprimat poziția critică la adresa guvernării.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citeste si: Băiatul care a prevestit pandemia de coronavirus anunţă acum o nouă tragedie pentru Mapamond

Muzicianul de 34 de ani făcea parte din grupul etnic Oromo, o comunitate discriminată de foarte mulți ani în Etiopia. De când premierul Abiy Ahmed a venit la putere în 2018, cererile grupurilor etnice pentru incluziune politică, socială și economică și, în unele cazuri, chiar independență a crescut.

Și reprimarea cerererilor a fost pe măsură.

Hachalu Hundessa și a făcut mulți dușmani în timpul carierei sale muzicale. Muzicianul care a fost un ghimpe în coastele guvernelor din Etopia. Doi suspecți au fost arestați după ce vedeta a fost împușcată mortal în mașina sa, în timp ce conducea pe străzile din Addis Abeba. Până la acest moment, poliția nu a dezvăluit un motiv pentru ucidere și nu au fost aduse acuzații împotriva suspecților.

Înmormântarea lui Hachalu a avut loc în orașul său natal, Ambo.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si