UPDATE 19:20:  Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a precizat că atentatul s-a soldat cu patru morți. Ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya a anunțat că trei dintre cei 14 răniți confirmați oficial sunt în stare critică. 

UPDATE 18:55: Oficialii turci anunță că atacul de la uzina TUSAS pare că s-a încheiat. Anunțul a fost făcut de Selim Cirpanoglu, primarul districtului Kahramankazan, care nu a dat mai mule detalii.

Ministrul turc de Interne a precizat că doi dintre atacatori sunt morți.

UPDATE 18:40: Presa turcă anunță că încă o persoană ar fi decedat în urma atacului, notează Daily Sabah. Astfel, numărul persoanelor ucise s-ar ridica la 4.

UPDATE 18:25: Mark Rutte, secretarul general NATO, spune că Alianța e alături de Turcia după atentatul terorist.

„Tocmai am vorbit cu (președintele) Erdogan despre atacul terorist din Ankara. Mesajul meu a fost clar: NATO este alături de Turcia. Condamnăm ferm terorismul în toate formele sale și monitorizăm îndeaproape evoluțiile”, a transmis Rutte.

Și Vladimir Putin și-a arătat susținerea față de președintele turc, căruia i-a transmis condoleanțe pentru victimele atacului de la Ankara, notează AFP.

UPDATE 18:20: Presa turcă reconstituie filmul atacului de miercuri după-amiaza. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată un bărbat îmbrăcat civil, cu un rucsac în spate și o pușcă de asalt.

În grupul atacatorilor s-ar fi aflat și o femeie, înarmată la rândul ei cu o pușcă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Citeste si: Proba ADN care a dus la depistarea suspecților în cazul Ioan Crișan. Ce s-a întâmplat între el și fiica lui înainte de crimă- wowbiz.ro

UPDATE 18:10: Noul bilanț în urma atacului: 3 morți și 14 răniți. Anunțul a fost făcut de ministrul de interne Ali Yerlikaya cu puțin timp în urmă.

Oficialul a mai precizat că doi teroriști „au fost neutralizați”. Ministrul de interne turc nu a precizat dacă asta înseamnă că atacatorii au fost uciși sau arestați.

UPDATE 18:00: Primul bilanț al victimelor atacului de la uzină arată că trei persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite, a informat primarul din Kahramankazan, Selim Cirpanoglu, pentru canalul de televiziune turc Tele1, citează Reuters.

UPDATE 17:45: Mai mulți martori au precizat că muncitorii care lucrează la uzină au fost duși de către autorități în adăposturile din incinta complexului și nu au fost lăsați să iasă, citează Reuters. Aceeași martori spun că există posibilitatea ca la ieșirile din uzină să fi avut loc mai multe explozii în timp ce angajații ieșeau din tură.

UPDATE 17:40: În aceste momente, doi dintre atacatori s-ar afla în incinta uzinei aerospațiale, informează CNN Turk, citat de Hurriyet. Imagini cu presupușii atacatori au început să circule pe internet.

Ministrul turc al Justiției a anunțat o anchetă amplă în urma atacului pe care îl cataloghează terorist.

„Condamn ferm și blestem atacul terorist asupra instalațiilor Turkish Aircraft Industries Corporation din districtul Kahramankazan din Ankara. Biroul procurorului șef din Ankara a demarat o anchetă judiciară cu privire la acest atac terorist perfid și au fost desemnați un procuror șef adjunct și opt procurori. Doresc mila lui Dumnezeu pentru martirii noștri și o recuperare rapidă pentru răniții noștri”, a anunțat ministrul Justiției, Yilmaz Tunc.

atac terorist, atac bomba, turcia

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cât ar fi plătit fiica milionarului Ioan Crișan pentru a-și ucide tatăl. Laura Crișan a fost arestată. Detalii cutremurătoare din anchetă- radioimpuls.ro

Citeste si: China a creat cel mai puternic magnet din lume, de 800.000 de ori mai puternic decât câmpul magnetic al Pământului- antena3.ro

Un atac sinucigaș cu bombă a avut loc cu puțin timp în urmă în apropiere de Ankara, în Turcia. Explozii și mai multe focuri de armă au avut loc la o fabrică de avioane și de drone de lângă capitala turcă. Ministrul turc de Interne a scris în mediul online că există mai mulți morți și răniți în urma atentatului.

„A fost efectuat un atac terorist asupra instalațiilor Turkish Aircraft Industries Corporation (TUSAŞ) din Ankara Kahramankazan. Din păcate, există martiri și răniți în urma atacului. Doresc mila lui Dumnezeu pentru martirii noștri și o recuperare rapidă pentru răniții noștri. Publicul va fi informat cu privire la evoluții. Vă rugăm să luați în considerare declarațiile care vor fi făcute de surse oficiale”, a scris oficialul turc pe rețeaua X.

Până în acest moment, presa turcă vorbește despre 3 atacatori care au detonat o bombă la intrarea în fabrica de avioane. În urma atacului de la uzina de avioane și drone Turkish Aerospace Industries (TAI) din Kazan, informații care nu au fost încă confirmate oficial vorbesc despre o luare de ostatici. Presa turcă a postat o imagine de pe camerele de supraveghere, în care apare un bărbat înarmat, cel mai probabil unul dintre cei 3 atacatori.

Atacatorii ar fi detonat explozibilul într-un taxi în timp ce mașina se afla chiar la intrarea pe poarta de acces a companiei. După ce a avut loc explozia au avut loc o confruntare cu focuri de armă între cei 3 atacatori și securitate.

În acest timp, unul sau doi dintre teroriști și-ar fi detonat vestele cu bombe. Atacul a fost surprins de mai mulți trecători. În înregistrare se aud focurile de armă trase în plină zi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si