Moș Crăciun 2022. Moșul este foarte iubit de toată lumea. Acesta aduce cadouri celor care au fost cuminți tot anul. Iată care este ora la care trebuie să îl așteptăm pe Moșul!

Când trebuie să îl așteptăm pe Moș Crăciun?

În fiecare an, Moș Crăciun vine în seara de 24 spre 25 decembrie, în ajunul Crăciunului.

Moș Crăciun este așteptat de cei mici în toate colțurile lumii, în fiecare an.

Google lansează în fiecare an site-ul „Google Santa Tracker”, unde oricine poate urmări traseul lui Moș Crăciun, în timp real.

Citește și: Ajunul Crăciunului 2022: Cele mai frumoase mesaje, urări și felicitări pentru Moș Crăciun

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit specialiștilor, Moș Crăciun ar trebui să parcurgă un total de 160.000.000 km pentru a vizita 800 de milioane de copii în 200 de milioane de case răspândite în întreaga lume. Moșul ar avea la dispoziție aproximativ 10 ore, de la 20:00 la 6:00, pentru a livra cadourile. Din fericire, copiii se întâmplă să fie răspândiți într-o gamă largă de fusuri orare, cumpărându-i lui Moș Crăciun încă 24 de ore, potrivit Sciencefocus.com.

Care este povestea lui Moș Crăciun?

Legenda spune că Moș Crăciun este un bătrân care trăiește împreună cu soția sa la Polul Nord. 

De-a lungul anilor, înfățișarea lui Moș Crăciun s-a tot schimbat. Prima dată a apărut desenat într-o costumație roșie, în 1860 în cotidianul Harper’s Illustrated Weekly.

Legenda spune că Moș Crăciun construiește jucării pentru copii pe tot parcursul anului, cu ajutorul spiridușilor.

Scrisorile cu dorințele copiilor de Crăciun sunt trimise la Polul Nord și astfel Moșul știe ce cadouri să lase sub brad, pe 24 decembrie.

Moș Crăciun livrează cadourile în întreaga lume, într-o singură noapte, datorită saniei zburătoare, trasă de reni. Se spune că acesta a descoperit un praf magic pentru zbor, împreună cu spridușii, pe care îl împrăștie deasupra renilor, înainte să zboare.

Cel mai cunoscut ren al Moșului este Rudolph, cel al cărui nas a fost atins de magia Crăciunului și s-a făcut roșu. Acesta este conducătorul celor 8 reni, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer şi Vixen. 

Citește și: VIDEO- Bucuria Crăciunului adusă la Segarcea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si