Imaginile care au ajuns virale pe rețelele sociale au fost postate cu mesaje care susțin că,, Moș Crăciun a fost arestat pentru că nu purta mască".

,,Nu l-au arestat pe Moș Crăciun pentru că le păsa atât de mult că nu purta mască. L-au arestat pentru a vă demoraliza. În acest caz, pentru a-i demoraliza pe copiii voștri", a reacționat un utilizator pe Twitter, comentând o redistribuire a clipului care adunase peste 830 de mii de vizualizări la ora publicării acestui material.

Citeste si: VIDEO| Fenomen rar în Timișoara: dintr-un copac situat într-un cartier din oraș țâșnește cu presiune apă: „E o minune!”

Moș Crăciun participa la un protest anti-restricții

În alte postări care au surprins arestarea lui Moș Crăciun, oamenii legii pot fi văzuți discutând cu bărbatul ce poartă un semn pe care scrie ,,2G", făcând o legătură la restricțiile anti-COVID în vigoare în Germania.

Doi ofițeri de poliție îl bruschează pe individ, încercând să-l facă să se îndrepte spre mașina echipajului. Într-o fracțiune de secundă, bărbatul costumat în Moș Crăciun se împotrivește să mai înainteze și se lasă la pământ. Celor doi oameni ai legii le sare în ajutor un al treilea și, împreună, reușesc să îl clintească din loc pe individ. 

Citeste si: Ce spun specialiștii despre „valul 5” al pandemiei de COVID-19. Când vine și cum ar trebui sa ne pregătim pentru acesta

Oamenii legii le-au explicat situația internauților

Conform polițiștilor, Moș Crăciun era de fapt, un protestatar care participa la o manifestație împotriva restricțiilor, evenimetul fiind neautorizat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Departamentul de Poliție din Straslund a informat că ,,Moșul" se regăsea alături de alți 64 de participanți la un protest neautorizat, organizat în piața orașului, pentru a-și arăta nemulțumirile față de restricțiile aplicate în contextul pandemic.

,,Bărbatul nu era pe post de Moș Crăciun la târgul de Sărbători", au declarat autoritățile. 

Oamenii legii le-au solicitat protestatarilor datele de contact, deoarece, potrivit prevederilor în vigoare în prezent în Germania, participarea la o adunare neautorizată implică răspunderea penală pentru organizator.

Deoarece  ,,Moș Crăciun" a refuzat să prezinte actul de identitate ofițerilor, aceștia l-au dus la mașina poliției pentru a-i stabili identitatea.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Bărbatul deghizat în Moș Crăciun a fost eliberat după aproximativ o oră.

Autoritățile au menționat că bărbatul respectiv, în vârstă de 47 de ani, este cercetat și pentru alte infracțiuni referitoare la proteste anti-COVID organizate în trecut.

Citeste si: Comisia Europeană a anunțat că Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si