Gigantul rus Gazprom consideră puţin ”raţională” revânzarea de către Germania a unor gaze naturale Poloniei, în plină scumpire, şi respinge acuzaţii potrivit cărora Moscova îşi limitează în mod voit livrările către Europa, relatează AFP.

Critici de la Moscova

”Observăm o inversare a fluxului gazelor naturale către Polonia şi, aparent, către Ucraina, de ordinul a trei-cinci milioane de metri cubi pe zi”, a anunţat într-o înregistrae video difuzată sâmbătă seara, de Crăciun, un purtător de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

”Aceste gaze naturale provin din rezervoarele subterane ale Germaniei, rezervoare din care s-a folosit 47%. Iar iarna abia începe. Aceasta nu este cea mai raţională decizie”, afirmă el.

Citeste si: Un medic renumit din România face anunțul: „Şi anul acesta sărbătorile trebuie să fie doar în familie. Este partea bună a pandemiei...”

Putin: ”net superior celor ale volumelor livrate de către Gazprom”

”Acuzaţiile la adresa Rusiei şi Gazprom potrivit cărora noi furnizăm puţine gaze naturale pe piaţa europeană sunt absolut fără fundament”, a racţionat sâmbătă Serghei Kuprianov.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Anul acesta, Gazprom a livrat Germaniei 50,2 miliarde de metri cubi, cu 5,3 miliarde în plus decât anul trecut. Gazprom a livrat deja mai multe gaze naturale decât anul trecut următoarelor ţări: Italia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Danemarca, Finlanda şi Polonia”, enumerat el.

Rusia este acuzată, de asemenea, de faptul că nu trimite gaze naturale suplimentare în Europa prin Ucraina, din cauza unor tensiuni puternice între Moscova şi Kiev, acuzaţii pe care Moscova le respinge de asemenea.

Citeste si: VIDEO|Alertă meteo! Cod galben de ploi şi ninsori în mai multe județe din țară. Anunțul meteorologilor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si