Autoritățile ruse au spus că trupele și polițiștii ruși au împiedicat „sabotorii ucraineni” să traverseze granița comună, potrivit posturilor de televiziune din Rusia, citate de Reuters. Astfel, mai multe vehicule ce ar aparține armatei ucrainiene au fost distruse în apropierea regiunii Rostov din Rusia, a raportat Moscova.

Când a avut loc incidentul

Agenția de presă Interfax a transmis că incidentul a avut loc în jurul orei 6:00, de dimineață (ora Moscovei).

Ciocnirea a avut loc în zona Rostov, aproape de granița dintre Rusia și Ucraina.

Citeste si: Ea este Olena, frumoasa lunetistă care omoară pentru Ucraina

Polițiștii de frontieră FSB au identificat un posibil „grup de sanotaj” care ar fi făcut parte din armata ucraineană și au solicitat în acest sens ajutor din partea districtului armatei de sud al Rusiei. 

O unitate a armatei ruse a distrus două vehicule ale armatei ucrainene despre care se spune că ar fi tras cu arme antitanc când treceau granița, se arată într-un comunicat oficial remis de Interfax.

Ucraina susține că este vorba despre un „fake news”

Ucraina a respins raportul și spune că este vorba despre un „fake news”, susținând că nu există forțe prezente din partea Ucrainei în zona Rostov. Incidentul s-a petrecut într-un moment de tensiune extremă din partea celor două țări, având în vedere că Rusia continuă să nege declarațiile care vin din partea Statelor Unite și ale aliaților săi cum că ar putea invada Ucraina în orice clipă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un avion de luptă s-a prăbușit fix lângă o școală din Tabriz: Aeronava a lovit unul dintre pereții clădirii. Doi piloți și un civil au murit în accidentul aviatic

Ucraina, SUA, NATO și guvernele occidentale au avertizat în urmă cu câteva săptămâni și repetă din ce în ce mai des în ultima perioadă că Rusia ar putea recurge la atacuri de tipul „false flag”.

Mai exact este vorba despre înscenări atribuite în mod fals către armata din Ucraina pentru a putea justifica o eventuală invazie a Ucrainei.  

Citeste si: Traian Băsescu: Ce urmărește cu adevărat Vladimir Putin

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si