Close sidebar
Close sidebar

"Moscova va folosi arma nucleară dacă atacurile asupra Rusiei continuă", spune Dmitri Medvedev

Rusia amenință din nou cu războiul nuclear, după ce atacurile cu drone ucrainene lovesc tot mai multe ținte din teritoriul țării conduse spre război de Vladimir Putin. Fostul premier și președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a lansat o nouă amenințare nucleară, în ziua în care Moscova a fost lovită de drone inteligente din Ucraina.

Sorin Negru,

Moscova va folosi arme nucleare, amenință omul lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Războiul din Ucraina vine „în Rusia”, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în urma unei noi lovituri cu drone asupra Moscovei.

Citește și: Rusia continuă să fie atacată cu drone ucrainene. O nouă lovitură a avut loc în regiunea Rostov: „războiul ajunge pe teritoriul Rusiei”

„Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice și în bazele militare, iar acesta este un proces inevitabil, firesc și absolut just”, a spus Zelenski în discursul său zilnic.

„Ucraina devine din ce în ce mai puternică”, a adăugat el, avertizând că Moscova ar trebui să se pregătească pentru noi atacuri asupra infrastructurii sale energetice în această iarnă.

Dmitri Medvedev amenință cu războiul nuclear

În scenariul în care contraofensiva Ucrainei are succes și Kievul preia controlul asupra „pământului rusesc”, atunci Moscova va folosi arme nucleare, a avertizat duminică fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit agenției Anadolu.

Citește și: "Am devenit Moartea, distrugătorul lumilor". Cine este Robert Oppenheimer, fizicianul supranumit părintele bombei atomice

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Imaginați-vă doar că ofensiva Ucrainei, susținută de NATO, s-a dovedit cu succes și ne-au luat o parte din pământ”, a scris Dmitri Medvedev în engleză pe Twitter/X, folosind un termen rusesc menit să-i calomniezeă pe naționaliștii ucraineni.

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev 

Într-un astfel de caz, atunci Rusia „ar trebui, după decretul președintelui din 02.06.2020, să folosească arma nucleară”, a adăugat Medvedev, care este acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Medvedev a susținut că Forțele Armate Ruse își apără cetățenii și pământul lor, în același timp „prevenind conflictul global”.

„De aceea, dușmanii noștri trebuie să se închine războinicilor noștri. Ei împiedică să se aprindă focul nuclear global”, a spus el, în timp ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei se desfășoară deja de un an și jumătate.

Noi atacuri ale Ucrainei pe teritoriul Rusiei

Rusia a anunțat duminică că a respins două atacuri separate cu drone ucrainene peste noapte, care au vizat un important district de afaceri din Moscova și în Crimeea anexată.

În Crimeea, „16 drone ucrainene au fost distruse de apărarea antiaeriană”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă, potrivit Euronews.

„Alte nouă drone ucrainene au fost neutralizate prin mijloace de război electronic și s-au prăbușit în Marea Neagră”, a adăugat ministerul de la Moscova.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunțat duminică pe Telegram că „dronele ucrainene au atacat noaptea trecută”, distrugând ușor fațadele a două clădiri de birouri.

Aeroportul Internațional Vnukovo din sud-vestul Moscovei a fost închis pentru scurt timp, a informat agenția de știri de stat rusă TASS. Dar zborurile au fost reluate ulterior.

Atacurile asupra Moscovei și a regiunii din jurul capitalei ruse- la aproximativ 500 km de granița cu Ucraina- au fost rare de când au început luptele în februarie 2022.

Cu toate acestea, în ultimele luni, mai multe drone au lovit capitala Rusiei, inclusiv una împotriva Kremlinului în mai 2023.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI