Moșii de vară 2023. Moșii de vară sunt o sărbătoare religioasă importantă în calendarul ortodox. În acest an se vor sărbători pe data de 3 iunie 2023.

Moșii de vară 2023. Ce trebuie să facă credincioșii la cimitir pe 3 iunie, de Sâmbăta Morților?

Moșii de vară 2023. Ce trebuie să facă credicioșii la cimitir pe 3 iunie, de Sâmbăta Morților?

Moșii de vară 2023. Ce trebuie să facă credicioșii la cimitir pe 3 iunie, de Sâmbăta Morților?

Pe 3 iunie este bine să se dea de pomană pentru sufletele celor morți.

În trecut, gospodinele dădeau de pomană în vase de lut speciale, pe care le foloseau doar în această zi.

De Moșii de Vară, rudele trebuie să meargă în cimitir pentru a face curat sau pentru a aprinde lumânări la mormintele celor adormiți.

De asemenea, de Sâmbăta Morților este bine ca rudele celor adormiți să împartă colivă și să se roage pentru sufletul lor. Pe lângă preparatele pentru împărțit, familiile mai pot aduce și pachete cu mâncare, lumânări, haine sau obiecte pe care le pot împărți celor nevoiași.

Citește și: Reţetă colivă pentru Moşii de vară 2023. Cum se prepară corect?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Rudele mai pregătesc și un pomelnic cu numele celor adormiți pe care îi dau preotului înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, alături de cărbuni, tămâie și un colac.

Rugăciunea care trebuie rostită de Moșii de vară 2023

Moșii de vară 2023. Ce trebuie să facă credicioșii la cimitir pe 3 iunie, de Sâmbăta Morților?

Moșii de vară 2023. Ce trebuie să facă credicioșii la cimitir pe 3 iunie, de Sâmbăta Morților?

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile

pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din  veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit! Amin!

Citește și: Moșii de vară 2023. Ce este bine să dai de pomană? Tradiții și obiceiuri pentru Sâmbăta Morților!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si