Când va depune PSD o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului liberal. Liderii social-democrați au anunțat încă de săptămâna trecută că vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului liberal pe data de 14 iunie. 

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul de Redresare şi Rezilienţă. Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toţi românii, răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, a declarat Ciolacu.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu va prezenta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Cu câteva luni în urmă, Marcel Ciolacu susținea că „majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi”, a precizat șeful PSD.

Marcel Ciolacu: Până în ultima clipă aţi ascuns românilor adevărul din spatele PNRR

Marcel Ciolacu a susţinut, în plenul reunit al celor două Camere, cu ocazia prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, iar actualul Guvern le va readuce în ţară.

Citeste si: Ludovic Orban dă replica în privința moțiunii de cenzură pe care PSD o va depune: „O bulă de săpun!”

„Domnule Cîţu, de data asta nu aţi mai avut pe unde să fugiţi. Afară vă aşteaptă fermierii să le spuneţi de ce agricultura primeşte zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanţă primesc 2 miliarde de euro.

Luaţi-l şi pe domnul Orban şi spuneţi-le oamenilor de ce nu le-aţi dat nici acum subvenţiile şi despăgubirile pentru seceta de anul trecut. Ieşiţi şi spuneţi de ce românii mănâncă 70% produse de import, în timp ce guvernarea de dreapta vrea să distrugă agricultura românească. Este o mare ruşine că premierul României trebuie forţat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influenţa România pentru următorii cinci ani.
Este o mare ruşine că a fost nevoie prin insistenţele PSD, ale partenerilor sociali şi europeni ca să veniţi astăzi în Parlament. Până în ultima clipă aţi ascuns românilor adevărul din spatele PNRR", a precizat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost depus la Comisia Europeană

Potrivit șefului PSD,"coaliţia şmenului" a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid şi firmele sale de consultanţă.

Liderii PSD, deciși să dărâme Guvernul PNL-USR-UDMR prin moțiune de cenzură

Anterior, Marcel Ciolacu amenințase alianța de guvernare PNL-USR-UDMR cu privire la intrarea în grevă parlamentară și cu depunerea unei moțiuni de cenzură dacă planul de atragere a abanilor europeni nu era prezentat în Parlament.

Chiar dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost subiectul unui plen al Parlamentului la care a participat și premierul Florin Cîţu, detalii din PNRR nu au fost nici prezentate, nici discutate.

Cum va fi analizat PNRR la Bruxelles

În urmă cu o săptămână, premierul Florin Cîţu a declarat că documentul oficial al PNRR urmează să fie analizat de către Comisia Europeană pentru a se obține un rezultat final.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si:  Florin Cîţu: „Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”

România a depus proiectul luni, 1 iunie, în sistemul unic european, iar Comisia Europeană va analiza Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă României după 11 criterii.

La Comisia Europeană au fost depuse până în prezent 22 de planuri de redresare şi rezilienţă  din partea Belgiei, Danemarcei, Germaniei, Greciei, Irlandei, Spaniei, Franţei, Croaţiei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Ungariei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei şi Suediei.

Citeste si:  Un nou virus amenință omenirea. China a anunțat primul caz de transmitere la om a tulpinei gripei aviare H10N3


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si