Moțiunea a fost adoptată cu 172 de voturi „pentru”, 90 „împotrivă” și 47 de abțineri.

Intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional- PNL a creat România NeEducată”, moțiunea a fost semnată de 93 de deputați ai Pro România și PSD și dezbătută în ședința de luni a Camerei.

Citeste si: Liviu Dragnea a pierdut procesul contra Comisiei Europene. Dosarul Tel Drum poate continua

Pro România și PSD au cerut demisia ministrului Anisie, acuzând „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Moțiunea împotriva Ministrului Educației, desprinsă „dintr-o comedie”

Monica Anisie a declarat în plenul Parlamentului că școala românească este „sub nivelul provocărilor” cu care se confruntă generațiile actuale de elevi, pentru că a rămas „captivă unor formule conservatoare” și unui sistem care pune accent pe capacitatea de a reține cunoștințe, nu pe abilitățile elevului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: CCR admite sesizarea lui Iohannis privind legea care reglementează învăţământul online- surse

Anisie a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă „dintr-o comedie” şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online. Totodată, a dat asigurări că, prin intermediul Programului Naţional "Şcoala de acasă", vor fi achiziţionate dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate, potrivit Agerpres.

PNL a acuzat că moțiunea încalcă decizia CCR

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat, luni, desfășurarea neregulamentară a moțiunii simple, pe motiv că PSD și Pro România cer demiterea ministrului Educației, încălcând astfel o decizie CCR.

„Moțiunea simplă se desfășoară în mod neregulamentar, încalcă Regulamentul Camerei Deputaților și o decizie a CCR. Am solicitat trimiterea moțiunii către inițiatori pentru a fi refacută întrucât nu pot fi luate în considerare moțiunile simple care finalizează modalități specifice moțiunii de cezură.

Citeste si: Scandal în Parlament pentru starea de alertă. Marcel Ciolacu a vrut să suspende ședința. „Încălcaţi legea”

Dacă vă uitați la pagina 4 se cere demiterea ministrului Educației, au fost cazuri când Biroul Permanent a decis trimiterea către inițiator exact pentur acest motiv”, afirma, luni, Florin Roman, cu mai puțin de o oră înaintea dezbaterii moțiunii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

El a catalogat moțiunea împotriva Monicăi Anisie drept un abuz.

„Din punctul nostru de vedere, astăzi are loc un abuz în Camera Deputaților. Domnul Ciolacu și PSD continuă ca în epoca lui Liviu Dragnea”, a mai afirmat reprezentantul PNL.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si