UPDATE 17.30. Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după ce moțiunea de cenzură a PSD a eșuat, că ce s-a întâmplat în Parlament este un lucru „extrem de benefic pentru România”. 

Citeste si: Prima reacție a premierului Orban după eșecul moțiunii PSD

UPDATE 16.40. Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate și voteză azi. Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunțat că nu s-a putut realiza o majoritate în Parlament astfel încât să fie asigurat cvorumul de ședință.

Au fost prezenți doar 226 de parlamentari în sală.

După apelul nominal s-a constatat că nu poate fi asigurat cvorumul de ședință. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari. Astfel, ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată. Rămâne de văzut dacă ședința va fi programată la o dată ulterioară, ținând cont că de marți se intră într-o nouă sesiune parlamentară. 

Citeste si: Decizie bombă. Un sector din București a rămas fără primar!

UPDATE 16.20. Dezbaterea moțiunii de cenzură ar urma să fie amânată, spun surse apropiate PSD. Ar putea, însă, să apară probleme de constituționalitate, deoarece de mâine se intră în sesiunea de toamnă, iar moțiunea a fost depusă în sesiunea extraordinară.

Citeste si: O mutație mult mai infecțioasă a noului coronavirus, descoperită în această țară

Citeste si: Decizie bombă. Un sector din București a rămas fără primar!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

UPDATE 15.00. Ședința de plen în care ar trebui dezbătută și votată moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost amânată pentru o oră. La momentul dezbaterilor din plen erau prezenți doar 170 de parlamentari, departe de cvorumul necesar de 233 de parlamentari. Cvorumul nu este necesar pentru dezbatere, însă e obligatoriu la momentul votului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va exista un apel uninominal al parlamentarilor la moțiunea de cenzură pentru a vedea dacă există cvorum de ședință, ca urmare a unei decizii a liderilor de grupuri parlamentare. Ședința va fi reluată la ora 15:30.  

Citeste si: Câți bani câștigă, cu adevărat, Lucian Mândruță! Afacerile fostului om de televiziune sunt în picaj! EXCLUSIV

Marcel Ciolacu: Presupun că există cvorum

Întrebat dacă ședința parlamentului se suspendă în caz că nu există cvorum, Marcel Ciolacu a spus ”presupun că da”. El a spus că toți parlamentarii PSD vor fi prezenți la votul moțiunii de cenzură.

Citeste si: Care sunt județele cele mai lovite de coronavirus înainte de intrarea în toamnă

Miniștrii PNL participă la ședința de luni, pentru că moțiunea îi vizează, dar nu și restul parlamentarilor liberali. Nici aleșii USR și PMP nu iau parte la discuții. Și se pare că nici unii deputați și senatori social-democrați nu au venit. Se conturează astfel scenariul avansat pe surse potrivit căruia nu se va atinge cvorumul necesar pentru ca ședința să aibă loc.

Citeste si: Cum votează UDMR la moțiunea de cenzură. "Acest guvern este al președintelui Iohannis. Avem haos total"

Citeste si: Ludovic Orban spune ce se va întâmpla din 15 septembrie în România

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală luni după amiază, dar nu vor vota  moțiunea de cenzură depusă de PSD, a declarat luni, Kelemen Hunor. Ședința de discutare a moțiunii de cenzură a început cu o amânare de o oră și jumătate. 

”E o luptă pentru putere între PNL și PSD. În mod viclean, fiecare încearcă să ne atragă în războiul lor. Vom spune prezent, dar nu votăm”, a declarat Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis, mesaj pentru parlamentari în ziua moțiunii de cenzură

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură, că face un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică, să nu devină "complici la un astfel de act iresponsabil".

Citeste si: Talat Bulut, Halit, din “Prețul fericirii”, operat de urgență

Klaus Iohannis  a transmis un mesaj pentru toți parlamentarii  în ziua moțiunii. "În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele şi sănătatea cetăţenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor îşi urmăreşte unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorinţa de putere şi nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce", spune Iohannis.

Citeste si: Unde își petrece vacanța Andy Adetu de la „Puterea Dragostei”. Imagini de senzație cu fostul concurent al emisiunii

El cataloghează această moțiune de cenzură ca "un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19". Iohannis vorbește și despre lupta cu coronavirusul în care "PSD s-a remarcat doar prin acţiuni de permanentă sabotare a acestui efort naţional".

Klaus Iohannis: Care sunt criticile aduse Guvernului Orban?

"Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani şi a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în faţa unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Că a reuşit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susţine cât mai multe categorii economice şi sociale să treacă mai uşor prin această perioadă critică? Sau faptul că şi-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?", afirmă şeful statului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si