Close sidebar
Close sidebar

Motiv de bucurie pentru copii! De la 1 ianuarie, alocațiile cresc

De la 1 ianuarie, copiii din România ar putea primi mai mulți bani. Este vorba despre o posibilă majorarea a alocațiilor, potrivit Antena3.

Ana-Maria Costea,

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Copiii din România au un nou motiv de bucurie! De la 1 ianuarie ar putea beneficia de alocații mai mari, de la 243 de lei la 300 de lei.

Citeste si: Vești bune pentru români: ministrul Muncii a anunțat creșterea pensiilor

Alocațiile ar putea fi mărite

Cabinetul Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, de la 243 de lei pe lună la 300 de lei, potrivit unor surse guvernamentale Antena 3. O decizie va fi luată în următoarele zile, iar 3,2 milioane de copii ar putea beneficia de alocații mai mari.

Schimbări pot apărea și pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani, dar și pentru cei cu handicap. În prezent, alocația acestora este de 600 de lei pe lună, iar majorarea în acest caz ar putea fi de 50 sau chiar 100 de lei. Totuși, momentan decizia nu este luată.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Noi vouchere pentru românii cu venituri mici

Apar schimbări și în ceea ce privește majorarea pensiilor și salariilor

Salariile și pensiile ar putea fi și ele majorate.

În ceea ce privesc salariile, încă nu se știe cu cât ar putea fi majorate acestea. În prezent, salariul minim brut este de 2.550 de lei și ar putea crește la 3.000 de lei brut. Pensiile ar putea fi majorate de la 5% până la 15%. Nu a fost luată nicio decizie în aceste două cazuri.

”Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută.

Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească. S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budăi.

Citeste si: Ministrul Muncii, veste bună despre salariile și pensiile românilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI