Serbia este în stare de alertă în urma celor două masacre petrecute săptămâna trecută. Cei doi criminali, elevul de 13 ani și tânărul de 20, au băgat spaima în cetățenii Serbiei.

În comunicatul de presă, procurorii sârbi arată că un bărbat, identificat doar ca Uros B., a recunoscut că a tras joi, cu o pușcă automată, în trei locații diferite din apropierea orașului Mladenovac pentru a  „intimida populația din acele locuri”.

Citește și: Elevul criminal din Belgrad îi întreabă zilnic pe medici același lucru: „Sunt regele?”/ Ce a făcut cu o seară înainte de crima oribilă?

Ministrul de interne al Serbiei, Bratislav Gasic, a catalogat cel de-al doilea atac drept „un act de terorism”.

Ce le-a spus criminalul polițiștilor?

Uros B. este suspectat pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care omor calificat, deținere și utilizare ilegală de armă, trafic de arme și materiale explozive, precum și de răpire, potrivit procurorilor sârbi

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tânărul de 20 de ani și-ar fi recunoscut faptele, în timpul audierilor de miercuri. El a refuzat să facă declarații, dar a repetat de multiple ori cuvântul „dispreț” referindu-se la victimele sale.

Citește și: Ministrul sârb al Educaţiei a demisionat după masacrul de la şcoala din Belgrad: „O decizie rațională”

Potrivit presei locale, individul ar fi avut o ceartă cu un ofițer de poliție din Malo Orasje, iar apoi a luat arma și i-a împușcat pe agent și pe sora lui. După, el s-ar fi urcat în mașină și ar fi împușcat mai multe persoane aflate pe o bancă din satul vecin, Dubona.

A tras focuri de armă și la Sepsin.

Citește și: „Tată, vino, mor!” Mărturii cutremurătoare după cel de-al doilea masacru din Serbia! Urletele de ajutor ale victimelor au împânzit străzile

După comiterea crimelor, bărbatul s-a urcat într-un taxi și l-a forțat pe șofer, sub amenințarea armei, să-l ducă în orașul Kragujevac unde a fost arestat vineri dimineață.

Citește și: România ia măsuri dure în școli după atacurile sângeroase din Serbia. Când vor intra în vigoare?

Ce a transmis președintele Serbiei?

Președintele Serbiei a anunțat că vor fi luate măsuri cu privire la regimul de deținere a armelor și întărirea pazei în școli, în urma celor două atacuri majore produse în doar 24 de ore.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Președintele Serbiei a anunțat că vor fi luate noi măsuri cu privire la regimul de deținere a armelor și întărirea pazei în școli, în condițiile în care au avut loc două atacuri armate majore în doar 24 de ore.

Citește și: Un adolescent și-a înjunghiat colegul de clasă cu o foarfecă, după o ceartă la o școală din Anglia

„Acest nou atac în masă, după cel asupra copiilor noştri, a lovit la întâmplare pe oricine care era afară la aer, în jurul unui foc sau în faţa porţii, unde îşi vedeau de treaba lor. A fost un atac împotriva întregii ţări şi fiecare cetăţean simte asta acum. Practic, vom face o dezarmare completă a Serbiei. Pentru deținerea unei arme ilegale, sancțiunile vor fi mult mai severe, se vor dubla", a spus președintele Serbiei, Aleksandar Vucic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si