Doi gemeni în vârstă de 7 ani și fratele lor mai mare, în vârstă de 11 ani, se pare că au ajuns de urgență la spital după ce ar fi consumat o cantitate mare de alcool, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Trei frați minori au ajuns la spital sub influența alcoolului

Potrivit m.monitorulsv.ro, incidentul șocant ar fi avut loc duminică seară.

Cei trei minori, care ar fi din Harghita, ar fi ajuns în comă alcoolică la spitalul din Gura Humorului. De aici, micuții de 7, respectiv 11 ani au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență din Suceava.

Prezintă vărsături, somnolenţă, ca după consum de alcool, a precizat Teodor Ovîjdan, medic SAJ Suceava, conform antena3.ro.

Citește și: Ce spune medicul lui Mihai Leu despre starea campionului? Acesta a fost transferat de urgență la Fundeni: ”Evoluția a fost mai complicată”

spital

Foto simbol- spital

[Sursa foto: istockphotos]

Potrivit sursei citate anterior, cei doi gemeni și fratele lor, originari din Harghita, s-ar fi aflat în vizită împreună cu părinții la niște cunoștințe din Gura Humorului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Copiii ar fi găsit o sticlă de doi litri, plină cu alcool. Aceștia ar fi consumat băutura, fără a fi văzuți de părinți, până când au început să prezinte stări de rău.

Citește și: "Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă de un prieten s-a rostogolit pe carosabil. Ce a declarat mama șoferului

alcool

Foto simbol- sticle cu alcool

[Sursa foto: istockphotos]

Cei trei frați au ajuns la spital în comă alcoolică, de gradul 2.

România, inclusă în TOP 10 țări în copii de 11 ani care consumă alcool

Potrivit unui studiu al Organizația Mondială a Sănătății, OMS, România a fost inclusă în Top 10 țări în care copii de 11 ani consumă alcool, conform antena3.ro.

Studiul a fost realizat în perioada anilor 2021- 2022. Au fost analizate informații referitoare la aproximativ 4.500 de copii de vârstă școlară, din 44 de țări din Europa și din Asia Centrală, precum și din Canada.

În urma cercetării, România a fost clasată pe locul 8 în clasament. Se pare că procentajul copiilor români de 11 ani, care au consumat alcool, este de 20-30%, atât în cazul băieților, cât și în cazul fetelor.

"Încercarea substanțelor face parte din procesul de creștere și de experimentare, dar alcoolul are efecte pe termen lung asupra sănătății", a declarat dr. Jo Inchley, de la Universitatea din Glasgow, coordonator al studiului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si