Râul Palquella Pucamayu are apele roșii pe o distanță de 5 kilometri, iar acest fapt uimește toți vizitatorii care vin în zonă. Apele se amestecă și cu alte pârâie și râuri mici din zonă.

Citește și: El este cățelul care a traversat Marea Bering de unul singur. Nanuq a călătorit 270 de kilometri pe apa înghețată

Explicația este că în timpul sezonului ploios, cantități mari de sol bogat în oxid de fier sunt transportate din munți și colorează apa în roșu aprins, relatează site-ul Oddity Central.

Rocile sedimentare bogate în minerale sunt spălate de pe dealuri atunci când plouă și transformă apa într-o nuanță roșie sau roz distinctă (tonul exact depinde de volumul precipitațiilor).
Mai în aval, acest râu poartă numele de Urubamba, înainte de a trece prin mijlocul faimosului canion Pongo de Mainique.

Citește și: Apa potabilă, mai scumpă în unele zone. Județele care au înregistrat cele mai mari scumpiri

El este cățelul care a traversat Marea Bering de unul singur. Nanuq a călătorit 270 de kilometri pe apa înghețată

Povestea incredibilă a cățelului care a parcurs mai bine de 200 de kilometri singur, pe apă înghețată. Cum a ajuns câinele la o astfel de performanță?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Un cățel, ciobănesc australian, în vârstă de un an, care a dispărut din Alaska, a avut parte de o călătorie inedită.

Citește și: Inundațiile au făcut ravagii într-o comună din județul Iași

El a parcurs 270 de kilometri pe gheața ce acoperă Marea Bering. Acum, el este înapoi acasă, alături de stăpânii lui. Nanuq a apărut în Wales, o așezare de pe coasta de vest a Alaskăi, la începutul lunii aprilie purtând o zgardă cu medalion, dar fără stăpân.

Localnicii din Wales erau confuzi și nu știau cum a apărut câinele acolo și al cui este, au spus ei pe un grup de Facebook. 

La aproximativ 270 de kilometri depărtare, pe insula St. Lawrence, Mandy Iworrigan, o localnică din Gambell, a aflat că animalul de companie al fiicei sale a apărut la unul dintre capetele Strâmtorii Bering, potrivit  Insider.

Citește și:  Noul trend de Paște: ouăle vopsite în vin roșu

„Tatăl meu mi-a trimis un mesaj și mi-a spus: <<Este un câine care arată ca Nanuq în Wales>>”, a povestit Iworrigan pentru  Anchorage Daily News  . 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si