In articol:
Râul Palquella Pucamayu are apele roșii pe o distanță de 5 kilometri, iar acest fapt uimește toți vizitatorii care vin în zonă. Apele se amestecă și cu alte pârâie și râuri mici din zonă.
Explicația este că în timpul sezonului ploios, cantități mari de sol bogat în oxid de fier sunt transportate din munți și colorează apa în roșu aprins, relatează site-ul Oddity Central. Rocile sedimentare bogate în minerale sunt spălate de pe dealuri atunci când plouă și transformă apa într-o nuanță roșie sau roz distinctă (tonul exact depinde de volumul precipitațiilor).
Mai în aval, acest râu poartă numele de Urubamba, înainte de a trece prin mijlocul faimosului canion Pongo de Mainique.
Citește și: Apa potabilă, mai scumpă în unele zone. Județele care au înregistrat cele mai mari scumpiri
El este cățelul care a traversat Marea Bering de unul singur. Nanuq a călătorit 270 de kilometri pe apa înghețată
Povestea incredibilă a cățelului care a parcurs mai bine de 200 de kilometri singur, pe apă înghețată.
Un cățel, ciobănesc australian, în vârstă de un an, care a dispărut din Alaska, a avut parte de o călătorie inedită.
Citește și: Inundațiile au făcut ravagii într-o comună din județul Iași
El a parcurs 270 de kilometri pe gheața ce acoperă Marea Bering. Acum, el este înapoi acasă, alături de stăpânii lui. Nanuq a apărut în Wales, o așezare de pe coasta de vest a Alaskăi, la începutul lunii aprilie purtând o zgardă cu medalion, dar fără stăpân.
La aproximativ 270 de kilometri depărtare, pe insula St. Lawrence, Mandy Iworrigan, o localnică din Gambell, a aflat că animalul de companie al fiicei sale a apărut la unul dintre capetele Strâmtorii Bering, potrivit Insider.
Citește și: Noul trend de Paște: ouăle vopsite în vin roșu
„Tatăl meu mi-a trimis un mesaj și mi-a spus: <<Este un câine care arată ca Nanuq în Wales>>”, a povestit Iworrigan pentru Anchorage Daily News .