Close sidebar
Close sidebar

Motivul pentru care a fost clasat dosarul cu transplantul lui Arsinel! Pozitia Parchetului si motivarea instantei

Plangerea penala privind transplantul de rinichi de care a beneficiat, cu 4 ani in urma, actorul Alexandru Arsinel a fost clasata deoarece anchetatorii au stabilit ca asociatia care a depus-o nu a fost direct afectata de faptele penale reclamate. Interventia a avut loc la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj, condus atunci de medicul Mihai Lucan.

Viorela Precupas,


DISTRIBUIE
acest articol

In 2015, procurorii au declarat inadmisibila plangerea inaintata de deputatul Emanuel Ungureanu, in calitate de reprezentant al unei asociatii a pacientilor cu probleme renale dependenti de dializa.

Plangerea a fost inaintata in data de 27 septembrie 2013 la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj Napoca. Prin acest demers juridic, reprezentantii asociatiei au incercat sa dovedeasca ca au avut loc infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor pacientilor. Acestia au sustinut ca nu exista transparenta in efectuarea transplantelor renale la Cluj, iar acest lucru ar duce pana la afectarea dreptului la viata a pacientilor care se afla pe listele de asteptare.

 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

In extrasele sentintei si intr-un raspuns oferit pentru clujust.ro se arata ca acest dosar a fost clasat pentru ca asociatia nu ar fi fost direct afectata, nu ar fi existat un mandat direct din partea bolnavilor cronici si ca organele judiciare nu trebuie sa dovedeasca faptul ca sistemul de sanatate din Romania are probleme, ci ca se ocupa doar de investigarea problemelor penale, informeaza digi24.ro.

Preluare: wowbiz.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI