Un incident șocant a avut loc luni în jurul orei 16:00, la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Imediat la fața locului au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanță SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. 

Operațiune dramatică: Patru copii au fost scoși de sub ruine

În total, patru tineri cu vârste cuprinse între 16-17 ani au fost răniți de zidul dărâmat.

Două dintre persoane au avut nevoie de resuscitare. Cea de-a patra victimă a fost scoasă recent de sub dărâmături. Din fericire, copilul a comunicat cu salvatorii și astfel a scos viu.

„Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Din păcate, un elicopter nu a putut să intervină, din cauza condițiilor meteo. Acum, cei patru tineri vor fi duși cu un tir de terapie intensivă până la spitalul din Târgu Mureș.

Citește și: Salariile din Educație le-au depășit în premieră pe cele din Sănătate. Ce se întâmplă cu creșterile salariale promise profesorilor pentru 2024

De ce s-a prăbușit zidul căminului?

Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. Ea  a fost clasificată ca monument istoric şi are o vechime de peste 110 ani.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii care stau la internat. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Noemi Zorgo a declarat că o posibilă cauză a acestui incident ar fi faptul că în zona respectivă se fac lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului. 

Politicianul, Eugen Terente a făcut declarații pe pagina de Facebook, imediat cum a fost făcută publică această operațiune.

”În timp ce în plenul Camerei Deputaților se dezbate moțiunea simplă depusă de USR și parlamentarii de la Forța Dreptei, intitulată 'Un ministru care minte nu poate gestiona educaţia', moţiune împotriva doamnei Ligia Deca, in țară peretele internatului de la liceul Tamasi Aron, din Odorheiu Secuiesc se prăbușește rănind mai mulți copii. Iohannis a promis „România educată”, dar a livrat „România eşuată ”, a scris politicianul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Incident șocant! Un copil de doi ani a fost victima abuzurilor părinților săi. Micuțul a trecut prin chinuri groznice

Și Ministrul Educației a reacționat în urma tragediei. Ligia Deca a spus că trebuie mai întâi clarificat statutul acestei clădiri, dacă ea era încadrată la imobil cu risc seismic şi care erau planurile pentru consolidarea ei. 

„Bugetul pe anul viitor include, la nivel guvernamental, şi sume pentru consolidare de clădiri publice, inclusiv clădiri cu scop educaţional. Avem şi fonduri care vizează reabilitări, de exemplu în PNRR, avem fonduri şi pe alte surse, de exemplu pe proiecte cu instituţii internaţionale. Ceea ce trebuie să facem, însă, este să identificăm poate mai precis, adică autorităţile locale să facă o expertiză acolo unde există o suspiciune că nu este în regulă din punct de vedere structural, constructiv, şi trebuie intervenit cât mai repede”, a precizat Ligia Deca, la Parlament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si