Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Motorina s-a ieftinit de astăzi! Care sunt noile prețuri ale carburanților

Liderul pieței distribuitoare de carburanți a redus astăzi prețul motorinei cu 9 bani pe litru, coborând la un nivel inferior celui de 7 lei pe litru pentru prima dată de la declanșarea războiului din Ucraina.

Maria Stiuca,

Motorina s-a ieftinit de astăzi! Care sunt noile prețuri ale carburanților

[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astăzi a avut loc ieftinirea motorinei doar într-o singură stație de carburanți din Capitală, pentru moment. Prețul motorinei a scăzut pentru prima dată de la declanșarea războiului din Ucraina cu 9 bani/l.

Astăzi s-a ieftinit motorina

Pentru moment, noua ieftinire la motorină se practică doar într-o singură stație de carburanți din Capitală. În restul stațiilor de carburanți, motorina încă se vinde cu 7 lei/ l.

Citește și: Daea, despre prețul redus al laptelui timp de șase luni: „Măsura va fi luată pentru ca oamenii să simtă că viaţa e mai ieftină”

Din cauza războiului ruso-ucrainean, pe 24 februarie 2022, prețul carburanților a explodat. Pe 26 februarie 2022, motorina și benzina se vindeau la un preț mediu de peste 7,10 lei/l, conform Profit.ro.

În iunie 2022, motorina a ajuns să se vândă chiar și cu 9,2 lei/l, cu 2,2 lei mai mult decât prețul curent.

Citește și: VIDEO- Anunțul ministrului Marcel Boloș: nu toți beneficiarii vulnerabili vor primi pachetele cu 25 de kilograme de alimente înainte de Paște

Acum, după ieftinire, motorina costă între 6,98 de lei într-o singură stație de carburanți din București și 7,01 lei/l în alte stații de carburanți.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Guvernul a aprobat proiectul de plafonare a tarifelor RCA

Astfel, luna trecută, un plin de 50 de litri de benzină s-a scumpit în medie cu 12 lei, potrivit ziare.com.

Tichete de vacanță 2023. Ce valoare au și ce categorii de angajați le pot primi

Tichete de vacanță 2023. Cine nu așteaptă vara și vacanțele? Ei bine, se anunță veşti bune pentru toţi bugetarii români: voucherele de vacanţă se vor acorda şi în acest an, potrivit Ministerului Finanţelor.

Tichete de vacanță 2023.     Unele zvonuri dădeau de înțeles că valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în acest an, mai ales în condiţiile în care s-a mărit şi salariul minim pe economie.

Cine sunt cei care pot beneficia de tichete de vacanță 2023

Voucherele de vacanță  vor fi acordate în 2023 angajaților care lucrează la instituțiile de stat. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei brut, a transmis Ministerul Finanțelor, după ce mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii.

Citește și:  EXCLUSIV: Destinațiile exotice, la mare căutare/ Agent turism: ”Nu mai este vorba de prețuri mici, ci despre experiențe, timp de calitate”

Anul trecut, profesorii și angajații din învățământul de stat au primit vouchere de vacanță tot în valoare de 1.450 de lei și impozitarea cu 145 de lei s-a făcut în luna acordării. 

Ce trebuie să știți despre programul și avantajele acestora în 2023

Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul trebuie să includă obligatoriu cazare, transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

Citeste si:  Se încing spiritele în platoul ”Bravo, ai stil!”. Carina își dă arama pe față, după ce Andreea i-a cerut ajutorul: ”De ce să i le dau? Bun, și dacă ea ia steluțe. Ea e în fața mea în clasament”- kanald.ro

Citeste si:  Dinu Maxer a recunoscut tot ce s-a întâmplat în ultimele luni: „Eu am trăit cu trei femei în una”. Cum a ajuns, de fapt, să se despartă de Deea?!- wowbiz.ro

Totodată, de amintit că voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește și:  Vouchere educaționale 2023. Ce sumă vor primi elevii din partea statului?

Vânzarea voucherelor este strict interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. 

„În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte, când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz  ”, se arată în precizarea făcută de Ministerul Finanţelor, potrivit   edupedu.ro.

Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic.

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Astfel, cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere de vacanţă vor fi date.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI