Mucenici moldovenești. Specifici Moldovei, mucenicii nu sunt fierți, ca în alte locuri. Aceștia sunt preparați dintr-un aluat similar cu cel al cozonacului și copți în cuptor.

Iată o rețetă delicioasă de Mucenici moldoveneşti.

Ingrediente Mucenici moldoveneşti

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

-1 kg de faină
-450 ml de lapte
-50g drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe de drojdie uscată)
-3 ouă
-125 g zahăr
-75 g unt

-Coajă de la o lămâie 
-1 esenţa de vanilie 

Mucenici moldoveneşti. Ingrediente pentru ornat

-250 ml de apă şi o jumătate de cană de zahăr,

-coajă de lămâie sau de portocală

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

-o linguriţă de esenţă de rom

Mucenici moldoveneşti ingrediente pentru sirop

200g de miere şi 200 g nucă măcinată pentru presărat deasupra mucenicilor.

Mod de preparare mucenici moldovenești

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Primul pas este cel în care se pregătește maiaua. Aceasta trebuie preparată cu ajutorul drojdiei, care trebuie amestecată cu lapte. Se adaugă o linguriță de zahăr și 2 linguri de făină.

Se amestecă și se lasă deoparte timp de un sfert de oră.

După ce maiaua a crescut, peste maia se adaugă faină, ouăle şi zahărul. Laptele trebuie pus în compoziție. Se frământă, până se obţine un aluat omogen.

Următorul pas este acela în care se adaugă untul la temperatura camerei şi se frământă aluatul.  Când e gata, se lasă să crească la căldură aproximativ o oră sau până şi-a dublat volumul.

Ulterior, până când va crește aluatul, se prepară siropul. Se pun la fiert apa cu zahărul şi se lasă să fiarbă câteva minute. Se oprește focul şi se adaugă coajă de lămâie sau de portocală şi esenţa de rom.

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Când aluatul a crescut, se frământă puţin şi apoi se formează bile (mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe), care se întind în batonașe din care vei forma 8-uri.

Mucenicii se pun în tavă tapetată, cu hârtie de copt şi se mai lasa să crească 20 de minute. Aceștia trebuie unși cu miere, și se pun la cuptor la foc mediu. Sunt gata când capăta o culoare aurie!

Peste mucenici se toarnă sirop, după ce s-au copt. Se lasă 15 minute pentru a fi absorbit tot siropul. Se ung cu miere şi se presară nucă măcinată.

Citește și: Mucenici muntenești. Rețeta tradițională a bunicii. Ce le dă aroma specială?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si